Γκαρσία: «Μας πονάει ο αποκλεισμός» -Tι είπε για τις αλλαγές που δεν έκανε (vid)

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, παραδέχτηκε πως όλα πήγαν στραβά στο ματς με την Ομόνοια που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της ομάδας του.

Γκαρσία: «Μας πονάει ο αποκλεισμός» -Tι είπε για τις αλλαγές που δεν έκανε (vid)

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα στην έδρα της Ομόνοιας με 2-1 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League. Ο προπονητής των «ασπρόμαυρων», Πάμπλο Γκαρσία αναφέρθηκε στον αποκλεισμό της ομάδας του τονίζοντας πως τα πράγματα πήγαν στραβά.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Για το πως είναι τα πράγματα μετά το ματς με την Ομόνοια: «Δύσκολα είναι. Πονάει. Είχαμε πρόβλημα στην αρχή. Ξέρουμε πως η ταχύτητα είναι διαφορετική στην Ευρώπη. Είχαμε ευκαιρίες και κάποια κόρνερ. Τώρα μπορεί να λες πολλά. Στην αρχή είχαμε πρόβλημα. Πρεσάραμε ψηλά και δεν ήταν κοντά οι γραμμές. Βάλαμε το γκολ. Μετά στο β’ μέρος είχαμε ευκαιρία για το 2ο γκολ. Μείναμε ψηλά αλλά είχαμε πρόβλημα».

Για το παιχνίδι: «Ναι ξέραμε πως με ισοπαλία δεν περνάμε. Κάναμε κάποιες αλλαγές. Βάλαμε επιθετικούς παίκτες. Ρισκάραμε στο κέντρο. Το γκολ που φάγαμε ήταν ατομικό λάθος. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πονάει διότι θέλαμε νίκη. Θέλει δουλειά».

Για τους παίκτες που έβαλε η Ομόνοια και δεν ήταν βασικοί: «Αυτοί που δεν παίζουν έχουν κίνητρο. Το ξέραμε. Πήγαν στραβά τα πράγματα. Ότι και να λέμε τώρα. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι. Θέλαμε τη νίκη και για τον Νάσο, που ήταν εδώ η οικογένειά του. Για αυτό πονάει πιο πολύ. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας. Θέλει δουλειά».

Για το πώς εξηγεί το μουδιασμένο ξεκίνημα στο παιχνίδι:


«Είπαμε ότι πρέπει να μπούμε δυνατά στα πρώτα λεπτά. Είχαμε ένα πρόβλημα στην αρχή. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι μεγαλύτερη η ταχύτητα. Δυσκολευτήκαμε λίγο, οπισθοχωρήσαμε και φάγαμε το γκολ. Πρέπει να βελτιωθούμε, τα έχουμε πει αυτά, αλλά θέλει κι άλλη δουλειά».

Για το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο δημιούργησε ευκαιρίες μόνο από στατικές φάσεις και για τις αλλαγές που έκανε:

«Δε συμφωνώ. Κάναμε το 1-1, είχαμε την ευκαιρία για το 2-1. Ξέραμε ότι το 1-1 δε μας βόλευε. Αφήσαμε μόνο ένα αμυντικό χαφ, βάλαμε πιο επιθετικούς παίκτες μπροστά, ρισκάραμε, αλλά πάλι το δεύτερο γκολ ήρθε από ατομικά λάθη και αυτό πληρώσαμε. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν είναι σαν την Ελλάδα, είναι πιο δύσκολα».

Για την αλλαγή του Ουαγκέ, που «ήταν ο καλύτερος παίκτης»:

«Αν ο δημοσιογράφος πιστεύει ότι ο Ουαγκέ ήταν ο καλύτερος παίκτης, βλέπουμε διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Δε συμφωνώ με τη γνώμη του. Βάλαμε τον Γιαννούλη στο δεύτερο ημίχρονο, πήγε ο Ροντρίγκο με δεξί πόδι στην πλευρά. Είχαμε κατοχή, είχαμε κόρνερ. Πρέπει όταν χάνουμε την μπάλα να κάνουμε ριπρές. Για μενα είναι εύκολο να βάλουμε 5άδα πίσω, με 4 χαφ, αλλά δε μου αρέσει αυτό, δεν είναι ΠΑΟΚ. Πρέπει να πάμε να κερδίσουμε πιο επιθετικά. Θέλει δουλειά το κομμάτι αυτό».


Για το γεγονός ότι δεν έκανε και τις πέντε αλλαγές:

«Βάλαμε όσους επιθετικούς είχαμε. Είναι δική μου απόφαση αυτή, εγώ παίρνω την ευθύνη».

Για το αν θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ άξιζε κάτι περισσότερο από τον όμιλο:


«Σε όλα αυτά τα παιχνίδια πρέπει να κερδίζεις εντός και να παλεύεις στα εκτός έδρας. Είχαμε ευκαιρία να μπορέσουμε να παίξουμε κόντρα στη Γρανάδα με στόχο την πρόκριση, δεν το καταφέραμε σήμερα.

Για το τι έφταιξε και ήρθε η ήττα:

«Ξέραμε ότι αν σταματούσαμε το repress θα είχαμε πρόβλημα. Το κάναμε καλά κάποιες φορές, άλλες όχι. Είχαμε ατομικά λάθη και το πληρώσαμε».

Για το τι πρέπει να γίνει για να έχει ο ΠΑΟΚ 11 παίκτες με το πάθος του Γκαρσία:

«Προσπαθώ να μεταφέρω σε όλους τους παίκτες σε ποια ομάδα είμαστε. Δεν είναι δικαιολογία ότι αλλάξαμε το παλιό μας στυλ παιχνιδιού. Θέλει δουλειά, δουλειά, και πάλι δουλειά. Και τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στο ελληνικό πρωτάθλημα».