Ζόρια - ΑΕΚ 1-4: Δίχως …ζόρια με τη Ζόρια η ΑΕΚ! (highlights)

Με την ...τρίτη η ΑΕΚ πήρε τους πρώτους της πόντους στον 7ο όμιλο του Europa League, επικρατώντας της Ζόρια με 4-1 στο Ζαπορίζιε.

Ζόρια - ΑΕΚ 1-4: Δίχως …ζόρια με τη Ζόρια η ΑΕΚ! (highlights)

Παρά την απουσία του τεχνικού της Μάσιμο Καρέρα, που έμεινε εμπύρετος και αδιάθετος στην Αθήνα, προληπτικά, αλλά και εκείνη του Νέλσον Ολιβέιρα που κόπηκε από την αποστολή του αγώνα λίγη ώρα πριν την έναρξη του λόγω γαστρεντερίτιδας οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν ότι είναι ποιοτικότερη ομάδα από τους Ουκρανούς και σε συνδυασμό με τη νίκη της Λέστερ επί της Μπράγκα ξαναμπήκαν στο παιχνίδι της πρόκρισης απέχοντας από τους Πορτογάλους ένα τρίποντο.

Η «Ένωση» με τον (βοηθό του Καρέρα, Τζιανλούκα Κολονέλο) στον πάγκο είχαν σε καλή μέρα τους Λιβάγια (φουνταριστός), Τάνκοβιτς και Μάνταλο κι εκεί στηρίχθηκαν για να πάρουν το τρίποντο.

Ο Σουηδός άνοξε το σκορ στο 7’ και στο 34’ μετά από συνεγασία με τον Κροάτη έδωσε στον Μάνταλο την ασίστ του 0-2. Ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν ο τροφοδότης του Λιβάγια που με ατομική προσπάθεια έκανε το 3-0 (54’). Ο Κροάτης στο 81’ πέτυχε και το 4ο γκολ αφού δεύτερα νωρίτερα ο Κοτσέργκιν είχε πεύχει το γκολ της τιμής των γηπεδούχων.

Στα θετικά η επιστροφή του προερχόμενου, από τραυματισμό, Γαλανόπουλου μετά από 10 μήνες απουσίας.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: «Σλαβούτιτς, Αρένα, Zαπορίζια»

ZOPIA– ΑΕΚ 1-4

ΣΚΟΡΕΡ: 81’ Κoτσέργκιν 7’ Τάνκοβιτς, 34’ Μάνταλος, 54’, 81’ Λιβάγια.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κόλουμ (Σκωτία)

ΚΑΡΤΕΣ

Κόκκινες:

Κίτρινες: Βερνιντούμπ – Μάνταλος, Ανσαριφάρντ

ΖΟΡΙΑ (Σκρίπνικ): Σεβτσένκο - Χομτσενόβσκι (59’ Φαβόροφ), Βέρνιντουμπ, Αμπού Ανά, Τσιγκάνικς - Κοτσέργκιν, Ιβανσιένια, Γιούρτσενκο – Καμπάγιεφ (69’ Γκλάντκι), Λούνεφ (46’ Ναζαρίνα), Χρομόφ (46’ Σαγιαντμανές).

ΑΕΚ (Κολονέλο): Τσιντώτας - Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου – Βασιλαντωνόπουλος. Ινσούα, Σάκχοφ (λ.τρ. 69’ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστιτσιτς (85’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (85’ Μπότος) – Τάνκοβιτς (75’Ανσαριφάρντ), Λιβάγια.