Ομόνοια – Αϊντχόφεν 1-2: Ο Μάλεν «εκτέλεσε» στο 92’ τους «πράσινους» (Highlights)

Με τον Μάλεν να σκοράρει στο 92’ η Αϊντχόφεν κέρδισε 2-1 την Ομόνοια στη Λευκωσία για τον 5ο όμιλο του Europa League που μετέχει και ο ΠΑΟΚ. Γκολ από τη σέντρα ο Γκόμεθ των «πρασίνων», έσπασε ρεκόρ στη διοργάνωση.

Ομόνοια – Αϊντχόφεν 1-2: Ο Μάλεν «εκτέλεσε» στο 92’ τους «πράσινους» (Highlights)

Μάταια ήλπιζε η Ομόνοια στην πρώτη της νίκη σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η κυπριακή ομάδα αν και προηγήθηκε στη Λευκωσία της Αϊντχόφεν για την 2η αγωνιστική του 5ου γκρουπ του Europa League (που μετέχει και ο ΠΑΟΚ), τελικά ηττήθηκε 1-2 με την αντίπαλό της, η οποία πανηγύρισε την παρθενική της νίκη στο γκρουπ.

Οι δύο ομάδες είχαν μπει δυναμικά στο παιχνίδι και από τα πρώτα μόλις λεπτά είχαν ευκαιρίες για να φτάσουν στο γκολ. Εκ του αποτελέσματος όμως, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πέτυχαν τον στόχο τους, με τον Τζόρντι Γκόμεθ να σκοράρει στο 29’ για το 1-0 με εντυπωσιακό σουτ… από την σέντρα του γηπέδου!

Μάλιστα, το φοβερό αυτό γκολ του αρχηγού της Ομόνοιας έσπασε ρεκόρ στο Europa League, καθώς ήταν το πιο μακρινό σε απόσταση γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα ο παίκτης βρήκε δίχτυα από τα 56 μέτρα καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Κέμαρ Ρουφ της Ρέϊντζερς, ο οποίος το είχε κάνει μια εβδομάδα πριν από τα 54.6 μέτρα!

Τα χαμόγελα βέβαια στο «στρατόπεδο» του κυπριακού συλλόγου δεν κράτησαν πολύ, αφού στο 40’ ήρθε τελικά η ισοφάριση (1-1) για την ολλανδική ομάδα με τον Μάλεν από πάσα του Μαντουέκε.

Στην επανάληψη η Ομόνοια προσπάθησε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ για να πανηγυρίσει την ιστορική νίκη στην έδρα της, αλλά οι επιθετικές της προσπάθειες πέρασαν ανεκμετάλλευτες, ώσπου στο 92’ ο Μάλεν έγραψε για δεύτερη φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για το 1-2 και χάρισε το τρίποντο στην Αϊντχόφεν.

Διαιτητής: Ντονάτας Ρουμσάς (Λιθουανία).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Λέζιακς, Λανγκ, Λούφτνερ, Χούμποτσαν, Βίτορ, Τζόρντι Γκόμεθ, Παπουλής (80’ Ασαντέ), Τζιωνής, Μποτεάκ (90’ Κουσουλός), Ντούρις (80’ Κακουλής).

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Μβογκό, Χέντριξ, Τέζε, Μποσάγκλι, Μαξ, Σανγκαρέ, Τομάς, Γκέτζε, Μαντουέκε (83’ Φέιν), Μάλεν, Ιχατάρεν.