Ζόρια – Μπράγκα 1-2: «Καθάρισαν» από νωρίς οι Πορτογάλοι

Η Μπράγκα με τα γρήγορα γκολ των Παουλίνιο (4’) και Γκαϊτάν (11’) νίκησε 2-1 την Ζόρια στην Ουκρανία και «ζευγάρωσε» τις επιτυχίες της στον 7ο όμιλο του Europa League που μετέχει και η ΑΕΚ.

Ζόρια – Μπράγκα 1-2: «Καθάρισαν» από νωρίς οι Πορτογάλοι

Ένα σχετικά ήρεμο βράδυ πέρασε η Μπράγκα στην Ουκρανία. Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλχάλ επικράτησε 2-1 της Ζόρια για την δεύτερη αγωνιστική του εβδόμου ομίλου του Europa League (που μετέχει και η ΑΕΚ) και έκανε το «2 στα 2» στο γκρουπ που την φέρνει πλέον να ισοβαθμεί στην πρώτη θέση μαζί με την Λέστερ.

Οι Πορτογάλοι έβαλαν γερές βάσεις για τη νίκη τους από το πρώτο σχεδόν 10λεπτο της αναμέτρησής τους με την Ζόρια, αφού σ’ αυτό το διάστημα πέτυχαν και τα δύο τους γκολ στο ματς που τους άνοιξε τον δρόμο για το τρίποντο.

Την αρχή έκανε ο Παουλίνιο που έγραψε το 0-1 μόλις στο 4ο λεπτό με υποδειγματικό πλασέ μέσα στην αντίπαλη περιοχή από σέντρα ακριβείας του Ρικάρντο Εσγκάιο από τα δεξιά, ενώ στο 11’ από πάσα του Ραούλ ο Γκαϊτάν «κεραυνοβόλησε» με δυνατό σουτ τον αντίπαλο τερματοφύλακα Βασίλι και έγραψε το 0-2.

Τόσο στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου όσο και στην επανάληψη η Ζόρια είχε ευκαιρίες για να φτάσει στα γκολ, ωστόσο πέτυχε τελικά τον στόχο της στο 96’ με τον Ιβανισένια να μειώνει σε 1-2 και δεν απόφυγε την ήττα.

Έτσι, η Μπράγκα εξασφάλισε το θετικό αποτέλεσμα που την φέρνει πλέον ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στους «32» του ευρωπαϊκού θεσμού, ενώ αντίθετα για την Ζόρια αυτή ήταν η δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια και παραμένει χωρίς πόντο στον όμιλο μαζί με την ΑΕΚ, την οποία υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική.

Διαιτητής: Κρουσαβίλι (Γεωργία).

ΖΟΡΙΑ: Βασίλι, Φαβόροφ (87’ Αμπού Χανά), Βέρνιντουμπ, Τσβεκ, Κομτσενόφσκι, Ναζάρινα, Ιβανισένια, Γιουρτσένκο (87’ Πέροβιτς), Λούνιοφ (62’ Γκλάντκι), Καμπάγεφ (81’ Σαγιαντμανές), Κοτσέργκιν.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Εσγκάιο (90’ Τορμένα), Μ. Βιάνα, Ραούλ, Κάρμο, Μόουρα, Κάστρο (79’ Μουσράτι), Φρανσέρτζιο, Γκαϊτάν (66’ Μαντέιρος), Ρ. Ορτά (66’ Α. Ορτά), Παουλίνιο (79’ Γκιγιέρμε).