ΑΕΚ - Λέστερ 1-2: Φρούδες ελπίδες (highlights)

Η  ΑΕΚ πάλεψε στο β΄ μέρος να γυρίσει το ματς με τη Λέστερ αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1...

ΑΕΚ - Λέστερ 1-2: Φρούδες ελπίδες (highlights)

Βίοι αντίθετοι για Λέστερ και ΑΕΚ στον 7ο όμιλο του Europa League. Tη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς του γκρουπ πέτυχε η Αγγλική ομάδα και αντίστοιχα στην ισάριθμη ήττα της υποχρεώθηκε η «Ένωση» μετά το 2-1 του ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ - Λέστερ: Τα γκολ των Βάρντι και Τσαντουρί για το 0-2 στο ημίχρονο (vid)

Δείτε το γκολ του Τάνκοβιτς


Η Αγγλική ομάδα ήταν καταφανώς καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο όταν αυξομείωνε κατά το δοκούν το ρυθμό, τιμωρώντας όλα τα λάθη των “κιτρινόμαυρων”.

Στο 18’ προηγήθηκε με πέναλτι του Βάρντι που ο ίδιος κέρδισε από τον Τσιντώτα ενώ έφτασε στο δεύτερο στο 39’ με τον (ξεχασμένο από την άμυνα των γηπεδούχων) Τσουντούρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Τα highlights του ΑΕΚ - Λέστερ 1-2 (vid)

Ενδιάμεσα ο Λιβάγια (που αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα) είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες σ’ ισάριθμα λεπτά, αλλά στην πρώτη ο Σμάιχελ τον σταματήσε (27’) και στη δεύτερη (28’) δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση.

Η είσοδος του Τάνκοβιτς στο ξεκίνημα της επανάληψης κι η άνοδος του Μάνταλου απέφεραν, μετά από συνδυασμό τους το τελικό 1-2 (49’), με τον Σουηδό στο επόμενο λεπτό να έχει στα πόδια του την ισοφάριση αλλά ν’ αστοχεί.

Ως το φινάλε η ΑΕΚ δεν απείλησε ουσιαστικά σ’ αντίθεση με την Λέστερ που είχε δοκάρι με τον Ουντέρ (64’

Μικρογραφία

ΑΕΚ - Λέστερ 1-2

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Χάραλντ Λέχνερ (Αυστρία)

Σκόρερ: Βάρντι 18', Τσουντούρι 39', Τάνκοβιτς 49'

Κίτρινες: Μάνταλος, Κρίστιτσιτς, Ινσούα

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (86΄ Βασιλαντωνόπουλος), Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Ινσούα (86΄ Μαχαίρας), Σάκχοφ (86΄ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια (46΄ Ολιβέιρα), Λόπες, Ανσαριφάρντ (46΄ Τάνκοβιτς)

ΛΕΣΤΕΡ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Μόργκαν, Φοφανά, Φούκς (46΄ Τόμας), Τζάστιν, Ουντέρ (66΄ Πραέτ), Τσάουντχαρι (66΄ Μεντί), Τίλεμανς, Μάντισον (74΄ Μπαρνς), Ολμπράιτον, Βάρντι (70΄ Ιεανάτσο)