Μπράγκα - ΑΕΚ 3-0: Μία ταχύτητα πάνω οι Πορτογάλοι, τραγωδία οι Ολιβέιρα - Λιβάγια (highlights)

Με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους Ολιβέιρα και Λιβάγια, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 3-0 από την Μπράγκα στην Πορτογαλία στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League και πλέον το ευρωπαϊκό της μέλλον δείχνει δυσοίωνο ως προς την πρόκριση στην επόμενη φάση. 

Μπράγκα - ΑΕΚ 3-0: Μία ταχύτητα πάνω οι Πορτογάλοι, τραγωδία οι Ολιβέιρα - Λιβάγια (highlights)

Τραγικό ξεκίνημα για την ΑΕΚ στο Europa League, καθώς υπέστη βαριά ήττα από την Μπράγκα με 3-0, μολονότι έως και το τελευταίο 20λεπτο η εικόνα της "Ένωσης" δεν ήταν για τόσο βαρύ σκορ. Μοιραίοι παίκτες για τους φιλοξενούμενους ο Ολιβέιρα που έχασε τρεις καλές ευκαιρίες και ο Λιβάγια που μπήκε στο 62' και "πρόσφερε" τα τελευταία δύο γκολ των Πορτογάλων, με αποτέλεσμα ο Καρέρα να τον αντικαταστήσει στο 89'.

ΤΟ 3-5-2 ΤΟΥ ΚΑΡΕΡΑ

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε τριάδα στην άμυνα (Σβάρνα, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου), έτσι ώστε να περιορίσει τα επιθετικά ατού και το 4-4-2 της Μπράγκα. Ο Τσιντώντας ήταν στα γκολπόστ, οι Βασιλαντωνόπουλος (δεξιά) και Λόπες (αριστερά) έπαιζαν όλη την πλευρά τους, με τους Κρίσισιτς, Σάκχοβ και Μάνταλο να είναι στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τους Ανσαριφάρντ - Ολιβέιρα δίδυμο στην επίθεση.

ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ Η ΜΠΡΑΓΚΑ

Η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες της... Και η Μπράγκα όμως πίεσε και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, μολονότι δεν θύμιζε την Μπράγκα των προηγούμενων ετών με τα φοβερά τρεξίματα και το ασφυκτικό πρέσινγκ. Η “Ενωση” έχοντας έναν Σάκχοβ να κάνει εξαιρετική δουλειά στο πρώτο 45λεπτο, έφτασε κοντά στο 0-1 με την κεφαλιά του Ολιβέιρα στο 4’, ενώ απείλησε τον Ματέους άλλες δύο φορές σε προσπάθειες των Ολιβέιρα (17’) και Ανσαριφάρντ (27’). Η Μπράγκα την ίδια στιγμή που προσπαθούσε κυρίως από τα πλάγια να αναπτυχθεί, έχασε μία καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Φρανσέρζιο (38’), ενώ όλοι οι παίκτες της έπεσαν πάνω στον Γάλλο διαιτητή για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Ολιβέιρα έπειτα από κεφαλιά του Βιάνα στο 33’. Ο διαιτητής πάντως έδειξε “παίζετε”. Η ΑΕΚ που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της και να αντέξει την πίεση της Μπράγκα στο τελευταίο τέταρτο, πήγε να αιφνιδιάσει με τον Ολιβέιρα στο 42’ (σουτ μέσα από την περιοχή πάνω από τα δοκάρια), αλλά η “πολιορκία” των “αρσεναλίστας” στα “καρέ” του “Δικεφάλου”, είχε ως αποτέλεσμα να καρποφορήσει. Μία σέντρα του Εσκάγιο από τα δεξιά, ο Γκαλένο κέρδισε στον “αέρα” τον Βασιλαντωνόπουλο και η μπάλα πήγε σε ένα σημείο που ο Τσιντώτας δεν μπορούσε να αντιδράσει, γράφοντας το 1-0 (44’). Αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική η Μπράγκα...

ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ... ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να ισοφαρίσει, έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Τσιγκρίνσκι στο 50' και άλλη μία με τον Κρίστισιτς στο 59', αλλά η απόφαση του Καρέρα στο 62' να ρίξει στη "μάχη" τον Λιβάγια, αποδείχθηκε καταστροφική. Ενώ ξεκίνησε από τα πόδια του η πιο σοβαρή ευκαιρία για την "Ένωση" στο 63', με τον Ολιβέιρα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων αντί την κενή εστία, στη συνέχεια έκανε δύο τραγικά λάθη που χάρισαν ουσιαστικά τα δύο τελευταία γκολ της Μπράγκα των Παουλίνιο (78') και Ρικάρντο Χόρτα (88'). Ο Καρέρα μετά το τρίτο τέρμα της Μπράγκα, τον αντικατέστησε προφανώς εκνευρισμένος από την εικόνα του Κροάτη.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Μπράγκα - ΑΕΚ 3-0

Estadio Municipal de Braga

Σκόρερ: 44’ Γκαλένο, 78’ Παουλίνιο, 88’ Ρικάρντο Χόρτα.

Διαιτητής: Μπουκέ (Γαλλία)

Κίτρινες: 19’ Μάνταλος, 34’ Νεντελτσιάρου, 55’ Σικέιρα, 56’ Κάρμο, 68’ Ολιβέιρα, 70’ Εσγκάιο.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους - Εσγκάιο Μπρούνο Βιάνα Κάρμο Σικέιρα - Αντρέ Κάστρο (92' Γκιλιέρμε) Μεδέιρο (60’ Α. Χόρτα) Ρ. Χόρτα (92' Νοβάις) Γκαλένο (84’ Moυσράτι) - Φρανσέρζιο (84’ Moύρα) Παουλίνιο.

ΑΕΚ: Τσιντώτας - Σβάρνας Τσιγκρίνσκι (62’ Τάνκοβιτς) Νεντελτσεάρου - Λόπες Βασιλαντωνόπουλος Κρίστισιτς Σάκχοβ Μάνταλο - Ανσαριφάρντ (62’ Λιβάγια, 89’ Μαχαίρας) Ολιβέιρα.

Δείτε τα highlights του Μπράγκα- ΑΕΚ 3-0