Δημάτος: «Η ΑΕΚ βρίσκεται και πάλι εκεί που πρέπει να είναι»

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος αναφέρθηκε στην πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Europa League με δημοσίευσή του στο Facebook.

Δημάτος: «Η ΑΕΚ βρίσκεται και πάλι εκεί που πρέπει να είναι»

Στην πρόκριση της ΑΕΚ στη φάση των ομίλων του Europa League αναφέρθηκε ο Ανδρέας Δημάτος.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ έκανε λόγο και για ιστορικές αποφάσεις που συχνά προκαλούν αντιδράσεις, αναφορικά βέβαια την κίνηση του Δημήτρη Μελισσανίδη να μην καταθέσει ένσταση κατά του ΠΑΟΚ για τον αγώνα του περσινού πρωταθλήματος στα πλέι οφ.

Η δημοσίευση του Ανδρέα Δημάτου

«Ένα πραγματικά μεγάλο βράδυ, αλλά δεν είναι το τέλος...

Είναι η αρχή!

Μία νέα αφετηρία, μετά από δύο πολύ δύσκολα χρόνια!

Και έχουν συμβεί πολλά αυτά τα δύο χρόνια, περάσαμε πάρα πολλά, αλλά είναι φυσιολογικό, όταν μία ομάδα σαν την ΑΕΚ μένει μακριά από τους στόχους της.

Όλα μπορούν να εξηγηθούν, ακόμα και οι υπερβολές που έφτασαν μέχρι και στην ισοπέδωση. Οι μεγάλες ομάδες είναι καταδικασμένες να ζουν με την πίεση, αλλά και με την αμφισβήτηση, ακόμα και με την εμπάθεια...

Οι ιστορικές αποφάσεις, πάντως, έστω και αν συχνά προκαλούν αντιδράσεις και βρίσκουν πολλούς αντίθετους δεν γίνεται στο τέλος να μην δικαιώνουν τον ηγέτη που τις πήρε. Μία πρώτη απάντηση ήρθε με αυτή την πρόκριση.

Η επιστροφή στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης αποτελούσε το πρώτο και βασικό ζητούμενο.

Δεν γινόταν με τίποτα να απουσιάσει από τους ομίλους για δεύτερη σερί χρονιά μία ομάδα, η οποία μόλις πριν από δύο χρόνια έκανε ρεκόρ με αήττητο σερί 14 αγώνων στην Ευρώπη και που μόλις την περίοδο 2017-18 μαζί με την κατάκτηση του εγχώριου τίτλου έγινε και πάλι πρώτη ομάδα σε προσφορά βαθμών στην Ελλάδα για τη βαθμολογία της UEFA.

Η περσινή οδυνηρή απουσία αποτελεί από το βράδυ της Πέμπτης απλώς και μόνο μικρή παρένθεση στην σταθερά ανοδική πορεία της ΑΕΚ στην Ευρώπη, μετά την επιστροφή της στα ευρωπαϊκά γήπεδα και στην προσπάθειά της να επανέλθει εκεί που βρισκόταν μέχρι να έρθουν τα δύσκολα και η μάχη για την επιβίωση.

Και αυτό είναι και το μεγάλο κέρδος αυτής της πρόκρισης.

Τίποτα λιγότερο, αλλά και τίποτα περισσότερο!

Γιατί αυτή η προσπάθεια ξεκινάει με τη συμμετοχή στον όμιλο του Europa, τη σύνθεση του οποίου θα πληροφορηθεί μετά τις δύο το μεσημέρι από τη Νιόν.

Δεν ολοκληρώθηκε με την πρόκριση, όσο σημαντική κι αν ήταν, όσο σπουδαίες κι αν ήταν και οι δύο μέχρι σήμερα ευρωπαϊκές νίκες με Σεντ Γκάλεν και Βόλφσμπουργκ...

Αυτές ήταν για την Ελλάδα! Το δικό της ταμείο αρχίζει να μετράει από τις 22 Οκτωβρίου και μετά για να γίνει ο πρώτος απολογισμός, μετά τις έξι αγωνιστικές του ομίλου. Γιατί απαιτείται και συνέχεια...

Η Ευρώπη δεν είναι μόνο τα εξασφαλισμένα έσοδα με την πρόκριση στον όμιλο. Είναι τα... αυξημένα έσοδα με την επιτυχημένη συμμετοχή στον όμιλο (στο Europa το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων -και ως προς τους βαθμούς αλλά και ως προς το market pool- κρίνεται από αυτό), αλλά και οι βαθμοί και οι νίκες που χρειάζεται η ΑΕΚ ώστε λίαν συντόμως να μην απαιτούνται υπερβάσεις τύπου Βόλφσμπουργκ στους καλοκαιρινούς προκριματικούς...

Για την ΑΕΚ τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά. Και πάντα τα δύσκολα θα είναι μπροστά της, γιατί ποτέ δεν είχε τίποτα εύκολο και τίποτα δεδομένο. Και ακόμα δεν έχει πετύχει τίποτα εκτός του ότι στήθηκε με επιτυχία στην αφετηρία της νέας σεζόν.

Όσο βεβαίως κι αν αμφισβητήθηκε η μέχρι σήμερα προσπάθεια αυτό που φαίνεται είναι ότι οι βάσεις έχουν μπει και είναι δεδομένο ότι o χρόνος μετράει υπέρ. Την αλήθεια, όμως, θα την πει, όπως πάντα το γήπεδο. Δεν έχει νόημα ούτε να βιάζεται κανείς, ούτε να προκαταλαμβάνει.

Προς το παρόν η ΑΕΚ έχει και πάλι την ευκαιρία να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε με την καταπληκτική πορεία στο Europa της περιόδου 2017-18, αλλά και με την επιστροφή στους ομίλους του Champions League, μετά από δώδεκα χρόνια. Σημαντικά ορόσημα σε δύο σερί ευρωπαϊκές συμμετοχές.

Η πορεία προς την ευρωπαϊκή μονιμότητα μόλις ξεκίνησε.

Οι χαρές και το εκ νέου δέσιμο με τον κόσμο της το βράδυ της Πέμπτης στην Πύλη Α του ΟΑΚΑ, όσο σημαντικό κι αν είναι, έχει ήδη περάσει στην ιστορία.

Γιατί ο ευρωπαϊκός δρόμος της ΑΕΚ είναι και πάλι ορθάνοιχτος και δεν πρέπει να έχει επιστροφή.

Γιατί η μεγάλη προσπάθεια τώρα ξεκινάει!

Η ΑΕΚ βρίσκεται και πάλι εκεί που πρέπει να είναι!».