Πιθανοί αντίπαλοι ΑΕΚ: Το προφίλ των Βόλφσμπουργκ και Ντέσνα

Ο νικητής του ζευγαριού Βόλφσμπουργκ-Ντέσνα θα βρεθεί στον δρόμο της ΑΕΚ, εφόσον αυτή ξεπεράσει τη Σεντ Γκάλεν για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, και το fosonline.gr ρίχνει μια ματιά στους δύο πιθανούς αντιπάλους της ελληνικής ομάδας.

Πιθανοί αντίπαλοι ΑΕΚ: Το προφίλ των Βόλφσμπουργκ και Ντέσνα

Η κληρωτίδα της UEFA δεν... χαμογέλασε στην ΑΕΚ σε ό,τι έχει να κάνει με τη συμμετοχή της στο Europa League, αφού αν η «Ένωση» καταφέρει να προκριθεί σε βάρος της ελβετικής Σεντ Γκάλεν, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπη με έναν πολύπειρο γερμανικό σύλλογο.

Ο λόγος για τη Βόλφσμπουργκ, η οποία είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στον αγώνα της για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa απέναντι στην πρωτάρα Ντέσνα από την Ουκρανία. Οι «λύκοι», μάλιστα, θα αγωνιστούν εντός έδρας, γεγονός που αυξάνει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες να είναι αυτοί οι νικητές του ζευγαριού και να βρεθούν στον δρόμο της ΑΕΚ.

Το fosonline.gr ρίχνει μια πρώτη ματιά στους δύο πιθανούς αντιπάλους της ελληνικής ομάδας, την υπολογίσιμη και έμπειρη από ευρωπαϊκές διοργανώσεις Βόλφσμπουργκ και την παντελώς άσημη και γεμάτη ερωτηματικά Ντέσνα.

Vfl Wolfsburg (Γερμανία)

Έτος ίδρυσης: 1945
Χρώματα: Πράσινο - Άσπρο - Μαύρο
Έδρα: Wolfswagen Arena (30.000 θεατών)
Προπονητής: Όλιβερ Γκλάσνερ

Παρότι δεν συγκαταλέγεται στα «μεγαθήρια» της Γερμανίας, η Βόλφσμπουργκ εντούτοις αποτελεί μια ιδιαίτερα υπολογίσιμη δύναμη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με σταθερή παρουσία στα... ψηλά της Bundesliga.

Από τη σεζόν 1998-1999 όταν και πρωτοέπαιξαν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μέσω του Κυπέλλου UEFA (νυν Europa League), οι «λύκοι» αγωνίζονται συχνά εκτός συνόρων, συμπεριλαμβανομένης και της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, του Champions League.

Την περασμένη σεζόν έφτασε μέχρι τους «16» του Europa, ωστόσο αποκλείστηκε από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην κατάταξη της UEFA βρίσκεται ακριβώς μια θέση πίσω από τον Ολυμπιακό!

Στο πρόσφατο πρωτάθλημα της Bundesliga τερμάτισε , ενώ στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League απέκλεισε εκτός έδρας με 4-0 την αλβανική Κουκέσι, για να βρεθεί πλέον αντιμέτωπη με την άγνωστη Ντέσνα Τσερνίχιφ από την Ουκρανία.

Desna Chernihiv (Ουκρανία)

Έτος ίδρυσης: 1960
Χρώματα: Μπλε - Άσπρο - Μαύρο
Έδρα: Chernihiv Stadium (12.060 θεατών)
Προπονητής: Ολεξάντρ Ριάμποκον

Πρόκειται για την απόλυτη πρωτάρα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς το επερχόμενο παιχνίδι της με τη Βόλφσμπουργκ στις 24 Σεπτεμβρίου (21.15) θα είναι το παρθενικό της εκτός συνόρων.

Η Ντέσνα υπάρχει μεν στον ποδοσφαιρικό χάρτη εδώ και 60 χρόνια, ωστόσο μόλις το 2018 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία του ποδοσφαίρου της Ουκρανίας και η 3η θέση που κατέλαβε την περασμένη σεζόν, την έφερε στα «σαλόνια» του Europa League.

Το μεγαλύτερο όνομα στο ρόστερ των «σιβεριάνι» είναι αυτό του Ολεξάντρ Φιλίποφ, η αξία του οποίου σύμφωνα με το έγκυρο transfermarkt είναι 1,3 εκ. ευρώ, ενώ κόουτς της ομάδας είναι ο 56χρονος Ολεξάντρ Ριάμποκον, με πλούσια καριέρα τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως τεχνικός.