Europa League: Για την πρόκριση και τους... βαθμούς ΟΦΗ και Άρης

Μεγάλη μέρα για τον ΟΦΗ και τον Άρη η Πέμπτη (17/9), καθώς οι δύο ελληνικές ομάδες καλούνται να προκριθούν στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League σε βάρος των Απόλλωνα Λεμεσού και Κόλος Κοβαλίβκα και να χαρίσουν βαθμούς στην Ελλάδα.

Europa League: Για την πρόκριση και τους... βαθμούς ΟΦΗ και Άρης

ΟΦΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (20:00)

O ΟΦΗ επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από 20 χρόνια, εκμεταλλευόμενος την τιμωρία του Παναθηναϊκού. Στο ελληνικό πρωτάθλημα ξεκίνησε με το... αριστερό, παραχωρώντας εντός έδρας ισοπαία 1-1 στον Παναιτωλικό. Οι οπαδοί θα συνοδεύσουν την ομάδα στο γήπεδο, ενώ υπάρχει αισιοδοξία για την πρόκριση.

Πιθανή ενδεκάδα:
(4-2-3-1): Βάτερμαν - Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Κοροβέσης - Νέιρα, Στάικος - Σαρντινέρο, Ναμπί, Μεγιάδο - Φιγκεϊρέντο.

Ο Απόλλωνας έχει περάσει ήδη ένα γύρο στο Europa League, διαλύοντας στην Κύπρο τη Σαμπούρταλο από τη Γεωργία με 5-1. Πρωταγωνιστής της ομάδας της Λεμεσού ήταν ο Γάλλος Νταμπό με 3 γκολ. Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος είναι αήτητος με 2 νίκες και 1 ισοπαλία. Φέτος, απέκτησε δύο παίκτες του Άρη, τον Λάρσον και τον Ντιγκινί.

Πιθανή ενδεκάδα:
(4-2-3-1): Δημητρίου - Σάλαϊ, Πίττας, Ρομπέρζ, Αγκίρε - Ντένιτς, Σακέτι - Ντιγκινί, Ματέι, Νταμπό - Μπένσοπ.

ΑΡΗΣ - ΚΟΛΟΣ (21:00)

Ο Άρης επιστρέφει στο Europa League, μετά τον αποκλεισμό στην παράταση από τη Μόλντε όπου για λίγο δεν μπόρεσε να πετύχει μία μεγάλη ανατροπή. Η ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ ξεκίνησε με το δεξί στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας 3-1 την Λαμία, παρότι έχανε μέχρι το 72ο λεπτό.

Πιθανή ενδεκάδα:
(4-3-3): Κουέστα - Σάκιτς, Ρόουζ, Ντάτκοβιτς, Γκανέα - Τζέγκο, Σάσα, Ματίγια - Φετφατζίδης, Λόπεθ, Γκάμα.

Η Κόλος, η οποία είναι ομάδα 8 χρόνων (ιδρύθηκε το 2012), δίνει το παρθενικό της ευρωπαϊκό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη. Για πρώτη φορά ανέβηκε, στη μεγάλη κατηγορία το 2019, ενώ έχει τον ίδιο προπονητή (Κόστισιν) από το 2015. Προέρχεται από επιβλητική νίκη με 4-0 απέναντι στη Λβιβ.

Πιθανή ενδεκάδα:
(4-5-1): Βόλινετς - Κραβτσένκο, Γκάβρις, Πετρόβ, Έμετς - Σμίρνι, Ζαντόγια, Νόβακ, Μπογκντάνοβ, Άντιουχ - Λισένκο.