Το προφίλ του Απόλλωνα Λεμεσού: Σε... αναδόμηση και σε φόρμα! (vid)

Πολλές αλλαγές έχουν γίνει στο ρόστερ του Απόλλωνα Λεμεσού, αντιπάλου του ΟΦΗ στον 2ο προκριματικό του Europa League.

Το προφίλ του Απόλλωνα Λεμεσού: Σε... αναδόμηση και σε φόρμα! (vid)

Αρκετά καλή είναι η κλήρωση για τον ΟΦΗ που θα αντιμετωπίσει ως γηπεδούχος τον Απόλλωνα Λεμεσού στον 2ο προκριματικό του Europa League.

Οι Κύπριοι συνδέονται με τον ΟΦΗ με πολλά κοινά πρόσωπα και δείχνουν να αποτελούν έναν… διαχειρίσιμο αντίπαλο για την ομάδα του Γιώργου Σίμου.

Συγκεκριμένα σε φάση αναδόμησης δείχνει να βρίσκεται ο Απόλλωνας Λεμεσού με τον Σωφρονή Αυγουστή στον πάγκο του.

Η διοίκηση προέβη σε μεγάλες προσθαφαιρέσεις του ρόστερ. Ενδεικτικό είναι πως έφυγαν έντεκα ποδοσφαιριστές και ήρθαν τέσσερις, ενώ αναμένεται να γίνουν κι άλλες μεταγραφικές κινήσεις.

Μάλιστα αποχώρησαν ηχηρά ονόματα αυτά των Ντιγκινί από τον Άρη και Νταμπό από τη Νέφτσι Μπακού.

Βέβαια ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Απόλλωνα Λεμεσού υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία. Μετά την έλευση του Περικλή Παπαπαναγή το περσινό καλοκαίρι, φέτος πήραν τον δρόμο για το Ηράκλειο οι Βαχίντ Σελίμοβιτς και Αντριάν Σαρδινέρο.

Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται τρία πρώην «παιδιά» του ΟΦΗ: Ο Κυριάκος Κακαβελάκης και οι Νίκος Κουνδουράκης, Κώστας Παππάς.

Ο Απόλλωνας Λεμεσού στον δεύτερο γύρο προκρίθηκε άνετα επί της Σαμπουρτάλο από την Γεωργία με νίκη 5-1, ενώ την Κυριακή συνέτριψε τον Ερμή Αραδίππου με 6-0 για τη 2η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος.


ΕΔΡΑ -ΠΟΛΗ

Στάδιο Τσίρειο (13.331), Λεμεσός

ΤΙΤΛΟΙ

3 Πρωταθλήματα
9 Κύπελλα
3 Σούπερ Καπ

ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ

2016 3ος
2017 3ος
2018 2ος
2019 3ος
2020 4ος*

Μέχρι την οριστική αναβολή του πρωταθλήματος*

Ήρθαν
Ντιγκινί (Άρης), Νταμπό (Νέφτσι Μπακού), Ανδρέας Παναγιώτου (Πάφος), Γιώργος Μαλεκκίδης (Άρης Λεμεσού), Ντάνιελ Λάρσον (Άρης)

Έφυγαν
Αντριάν Σαρδινέρο, Βαχίντ Σελίμοβιτς, Φώτης Παπουλής, Νικόλας Ματθαίου, Φακούντο Περέιρα, Κωνσταντίνος Παπαμιχαήλ, Γιάννης Βασιλειάδης, Αντώνης Μήτα, Σάμου Βολοτίνεν, Σερζ Γκαγκπέ, Μάριος Αντωνιάδης, Ματία Ροσκόπφ, Γιώργος Μαλεκκίδης, Σπόλιαριτς.