H Σεβίλη νίκησε 3-2 την Ίντερ και κατέκτησε το 6ο Europa League στην ιστορία της! (highlights)

Το Europa League ή αλλιώς... Sevilla League πήγε πάλι στην Ανδαλουσία! H Σεβίλη επικράτησε 3-2 της Ίντερ και κατέκτησε το 6ο Europa League στην ιστορία της σε ισάριθμες παρουσίες στον τελικό της διοργάνωσης!

H Σεβίλη νίκησε 3-2 την Ίντερ και κατέκτησε το 6ο Europa League στην ιστορία της! (highlights)

Μόλις στο 3' ο Λουκάκου έφυγε στην αντεπίθεση και κέρδισε πέναλτι από τον Ντιέγκο Κάρλος, ο οποίος είδε και την κίτρινη κάρτα. Δύο λεπτά αργότερα (5') ο Βέλγος επιθετικός έγραψε το όνομά του στους σκόρερ του τελικού, κάνοντας το Σεβίλη - Ίντερ 0-1.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τους Ανδαλουσιάνους, καθώς επτά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 12', έπειτα από σέντρα του Νάβας, ο Ντε Γιονγκ με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-1 για την Σεβίλη στο 32', αλλά οι Ιταλοί τούς πλήρωσαν με το ίδιο -γρήγορο- νόμισμα. Στο 35' έπειτα από φάουλ του Μπρόζοβιτς, ο Ντιέγκο Γοδίν ισοφάρισε σε 2-2 και έγινε μόλις ο 6ος παίκτης στην ιστορία που σκοράρει σε τελικούς Champions League και Europa!

Σεβίλη - Ίντερ: Τα 4 γκολ του πρώτου ημιχρόνου (vids)

Στο 65' έγινε η φάση του αγώνα, με τον Λουκάκου να φεύγει πίσω από τη σέντρα και να βρίσκεται μόνος απέναντι από τον Μπόνο, ο οποίος έσωσε την εστία του σε σουτ του Βέλγου. Στο 74' μπήκε το (αυτο)γκόλ της αναμέτρησης! Ο Ντιέγκο Κάρλος έκανε το ανάποδο ψαλίδι μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στο δεξί πόδι του Λουκάκου και κατέληξε στα δίχτυα της Ίντερ για το 3-2!

Σεβίλη - Ίντερ: Το αυτογκόλ του Λουκάκου για το 3-2 (vid)

O Αντόνιο Κόντε δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι από τον πάγκο, ούτε οι παίκτες του μέσα στον αγωνιστικό χώρο (είχαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με Μόουζες και Αλέξις Σάντσες στο 81') και η Σεβίλη πανηγύρισε την κατάκτηση του 6ου Europa League!

Σεβίλλη (Λοπετέγκι): Μπόνο, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος (86' Γκουντέλι), Χεσούς Νάβας, Ρεγκιλόν, Φερνάντο, Μπανέγα, Χορδάν, Σούσο (78' Βάσκες), Οκάμπος (71' Μουνίρ), Ντε Γιονγκ (85' Εν-Νεσίρι)

Ιντερ (Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γκοδίν (88' Καντρέβα), Ντε Φράι, Ντ' Αμπρόζιο (78' Μόουζες), Γκαλιαρντίνι (78' Ερικσεν), Γιανγκ, Μπαστόνι, Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα, Λαουτάρο Μαρτίνες (78' Αλέξις Σάντσες), Λουκάκου.

Η ΑΠΟΝΟΜΗ