Λαουτάρο Μαρτίνες: «Να κατακτήσω τον πρώτο τίτλο της καριέρα μου, το Europa League»

Ο Αργεντινός επιθετικός της Ίντερ, Λαουτάρο Μαρτίνες, αναφέρθηκε στον αυριανό (21/8) τελικό του Europa League με αντίπαλο την Σεβίλλη.

Λαουτάρο Μαρτίνες: «Να κατακτήσω τον πρώτο τίτλο της καριέρα μου, το Europa League»

Την επιθυμία του να κατακτήσει το τρόπαιο του Europa League στον αυριανό (21/8) τελικό με αντίπαλο την Σεβίλλη στην Κολονία εξέφρασε ο Λαουτάρο Μαρτίνες. Για τον Αργεντινό επιθετικό των «νερατζούρι» αυτό θα είναι και το πρώτο τρόπαιο στην καριέρα του, αν κερδίσει η ομάδα του τους Ανδαλουσιάνους, ενώ, παράλληλα, ο 22χρονος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο τι πρέπει να προσέξει ο σύλλογος του Μιλάνου και έπλεξε και το εγκώμιο του προπονητή του, Αντόνιο Κόντε.

«Η Σεβίλλη είναι σκληρός αντίπαλος, που πιέζει, κινείται έξοχα στον αγωνιστικό χώρο και παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Αυτός είναι και ο λόγος που έφτασε ως τον τελικό. Πρέπει να μελετήσουμε την αντίπαλό μας, να προπονηθούμε και να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας όπως κάναμε σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να μην την αφήσουμε να κάνει το παιχνίδι της και να προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε.

Η Σεβίλλη έχει φτάσει σε πολλούς τελικούς και υπάρχει λόγος. Είναι μία σοβαρή ομάδα, αλλά και μία ομάδα που παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά παράλληλα πρέπει να συγκεντρωθούμε και σε μας. Να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας. Φτάσαμε στον τελικό μετά από μεγάλο διάστημα και θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε πολύ κοντά σ’ αυτόν τον στόχο. Έχουμε την ευκαιρία και θα παίξουμε όπως πρέπει για να τα καταφέρουμε», είπε αρχικά.

Στην συνέχεια, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί βρισκόμαστε κοντά στο να πετύχουμε έναν από τους στόχους μας -να πάρουμε το τρόπαιο. Ελπίζουμε ότι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν θα είναι μία εξαιρετική μέρα για μας και θα πάρουμε στην Ιταλία το τρόπαιο. Ως ομάδα ωριμάζουμε. Στην Ιταλία ήμασταν κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά ήταν μία δύσκολη σεζόν για όλους. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι είμαστε ικανοποιημένοι αν και μας άφησε μία πικρή γεύση το γεγονός ότι τερματίσαμε μόλις έναν πόντο πίσω από την (σ.σ. πρωταθλήτρια) Γιουβέντους. Τώρα έχουμε δείξει ότι έχουμε… μεγαλώσει ως ομάδα, είμαστε ενωμένοι και αυτό είναι πολύ σημαντικό ενόψει της συνέχειας».

Τέλος, υπογράμμισε: «Όσον αφορά τον εαυτό μου, θέλω να κατακτήσω τον πρώτο μου τίτλο με την Ίντερ, κάτι που θα είναι ιδιαίτερο για μένα. Είναι ο πρώτος μου τελικός, κάτι που σημαίνει και το πρώτο τρόπαιο στην καριέρα μου.

Πάντα θα είμαι ευγνώμων στον Αντόνιο Κόντε. Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ίντερ μίλησε μαζί μου ενώ ακόμα βρισκόμουν σε διακοπές μετά το Κόπα Αμέρικα. Είναι ένας προπονητής που με εμπιστεύεται και με βοηθάει να βελτιωθώ. Με βοήθησε επίσης να αλλάξω την ποδοσφαιρική μου νοοτροπία, αλλά και των υπολοίπων παικτών στην ομάδα, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους μας στον σύλλογο».