Ιντερ: Η ευκαιρία για τελικό μετά από 10 χρόνια

 H Ίντερ δέκα χρόνια μετά την κατάκτηση του Champions League και το μαγικό «τρεμπλ» με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της, θα επιδιώξει απόψε (22:00) στο Ντίσελντορφ απέναντι στην Σαχτάρ Ντόνετσκ, να εξασφαλίσει παρουσία στον τελικό του Europa League 

Ιντερ: Η ευκαιρία για τελικό μετά από 10 χρόνια

Σήμερα στις 22:00 η Iντερ επιδιώκει να γίνει η πρώτη ιταλική ομάδα τα τελευταία δέκα χρόνια, που καταφέρνει να φτάσει στον τελικό του Europa League

«Σεβόμαστε την Σαχτάρ. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που έχει καθιερωθεί όλα αυτά τα χρόνια και είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Είναι ο ισχυρότερος αντίπαλος που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα στην Ευρώπη. Θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχει ένας λόγος που βρισκόμαστε στους ημιτελικούς και ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στον τελικό», είπε ο Ιταλός προπονητής της Ίντερ, Αντόνιο Κόντε.

Η Ίντερ, όπως αναφέρει και η ιταλική αθλητική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, ποντάρει στο δίδυμο Λου-Λα, Ρομέλου Λουκάκου και Λαουτάρο Μαρτίνες. Μεταξύ Champions League και Europa League, ο αριθμός 9 και ο αριθμός 10 της Ίντερ, σκόραραν σε 9 συνεχόμενα παιχνίδια. Μόνο τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο «Σαν Σίρο» εναντίον της Σλαβίας, έμειναν «άσφαιροι». Έκτοτε ένα γκολ από τα πόδια τους έφτανε πάντα. Μαζί έχουν ήδη πετύχει 50 γκολ αυτή τη σεζόν, 11 περισσότερα από το πράσινο και χρυσό δίδυμο της Σαχτάρ , τον Τζούνιορ Μοράες (26) και τον Μάρλος (13).

«Ετοιμαστήκαμε γι αυτό το παιχνίδι με μια τεράστια επιθυμία να φτάσουμε στον τελικό. Θα παίξουμε ενάντια σε μια πραγματικά ισχυρή ομάδα , αυτό δεν θα αποτελεί έκπληξη για εμάς. Ο Κόντε έχει δώσει μία ενδιαφέρουσα δυναμική στην ομάδα του. Το παιχνίδι τους είναι περίπλοκο τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα, σε μεταβάσεις και σε τακτικούς συνδυασμούς. Αλλά είμαστε έτοιμοι γι αυτό», τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής της Σαχτάρ, Λουίς Κάστρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ