Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Είπαμε... είναι η διοργάνωση της! (Highlights)

Η Σεβίλλη επικράτησε 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ανατροπή, προκρίθηκε στον τελικό του Europa League και είναι έτοιμη να διεκδικήσει το έκτο τρόπαιο του θεσμού

Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Είπαμε... είναι η διοργάνωση της! (Highlights)

Είναι η πολυνίκης του θεσμού και δεν χωράει καμία αμφιβολία. Η Σεβίλλη έδειξε και κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πως το Europa League είναι η διοργάνωση της, επικρατώντας με 2-1, κάνοντας μάλιστα ανατροπή!

Η αρμάδα του Χουλιέν Λοπετέγκι έβγαλε χαρακτήρα και είναι έτοιμη να διεκδικήσει το έκτο τρόπαιο του θεσμού στον μεγάλο τελικό. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ίντερ ή Σαχτάρ.

Το ματς

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Το συγκρότημα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ μπήκε με φόρα και κατάφερε να πάρει προβάδισμα με το… καλημέρα. Ο Μαρσιάλ έκανε την πάσα στον Ράσφορντ εκείνος κέρδισε το πέναλτι και ο συνήθης ύποπτος, Μπρούνο Φερνάντεζ εκτέλεσε εύστοχα στο 8ο λεπτό.

Η Σεβίλλη δεν έκατσε όμως με σταυρωμένα χέρια. Βγήκε μπροστά, έψαξε το τέρμα της ισοφάρισης και το βρήκε στο 26’. Αντεπίθεση από τα αριστερά, ο Ρεγκιλόν πάσαρε στον Σούσο και ο τελευταίος βρήκε τα δίχτυα του Ντε Χέα.

Στη συνέχεια αμφότερες οι ομάδες έψαξαν το δεύτερο γκολ αλλά ο Μπόνο με τις επεμβάσεις του σε μακρινά σου των Ράσφορντ και Φερνάντεζ κράτησε το 1-1.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν με το γκάζι… πατημένο στην επανάληψη άλλα έπεσαν πάνω στον τρομερό πορτιέρε της Σεβίλλη, ο οποίος είπέ τέσσερις φορές «όχι» σε ένα δεκάλεπτο. Ο Γκρίνγουντ δεν κατάφερε σε τετ-α-τετ να τον κερδίσει (49’) ενώ ο Μαρσιά προσπάθησε τρις, χωρίς επιτυχία (50’, 52’, 53’).

Και κόντρα στη ροή του αγώνα, ήρθε το «χτύπημα» από τους Ανδαλουσιανούς στο 78’. Ο Νάβας έκανε τη σέντρα και ο Ντε Γιονγκ ολομόναχος πλάσαρε τον Ντε Χέα βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του. Τι και αν η Γιουνάιτεντ έψαξε το γκολ, η Σεβίλλη άντεξε στην πίεση και ετοιμάζεται να διεκδικήσει το έκτο τρόπαιο του θεσμού.

Σεβίλλη (Λοπετέγκι): Μπόνο, Χεσούς Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ρεγκιλόν, Μπανέγα, Φερνάντο, Ζορντάν, Σούσο (75’ Βάσκεζ), Εν-Νεσίρι (55’ Ντε Γιονγκ), Οκάμπος (55’ Ελ Χαμνταντί).
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γουίλιαμς (89’ Τζέιμς), Μαγκουάιρ, Λίντελοφ, Ουάν-Μπιζάκα (89’ Μενσά), Φρεντ, Πογκμπά, Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ (89’ Μάτα), Γκρίνγουντ, Μαρσιάλ.