Τι ισχύει με την έδρα στο ΠΑΟΚ - Μπεσίκτας

Η κληρωτίδα έφερε τη Μπεσίκτας στο δρόμο του ΠΑΟΚ, στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τα νέα δεδομένα που ισχύουν μετά την πανδημία σε μονό παιχνίδι στην Τούμπα, αλλά ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί συγκεκριμένα πράγματα την έδρα του αγώνα.
Τι ισχύει με την έδρα στο ΠΑΟΚ - Μπεσίκτας

Όσον αφορά στις πτήσεις από και προς Τουρκία, αυτό που ισχύει μέχρι 15 Αυγούστου, είναι ότι έχουν ανασταλεί. Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας αναμένεται νέα απόφαση από τους αρμόδιους φορείς.

Όσον αφορά στην έδρα του αγώνα, πάντα με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα, θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες παράμετροι.

Όπως έχει κάνει γνωστό η UEFA, η Ελλάδα είναι στις χώρες που μπορεί να φιλοξενήσει κανονικά ομάδες και από τις 54 ομοσπονδίες, αλλά το ενδιαφέρον έχει να κάνει με τις διάφορες αλλαγές που έχει θεσπίσει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τις έδρες.

Αν προκύψει ζήτημα, η γηπεδούχος ομάδα (ο ΠΑΟΚ στην προκειμένη περίπτωση) θα πρέπει να βρει άλλο γήπεδο είτε εντός συνόρων, είτε εκτός. Σε αντίθετη περίπτωση, το παιχνίδι χάνεται στα χαρτιά με 0-3.

Αν οι φιλοξενούμενοι, δε μπορούν να ταξιδέψουν στην έδρα του αγώνα, πάλι ο γηπεδούχος είναι αυτός που θα πρέπει να βρει έδρα, η οποία θα εξυπηρετεί τους πάντες για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Επίσης, στις πρόσφατες αλλαγές που ανακοίνωσε η UEFA, τονίζει ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την έγκριση της έδρας για οποιοδήποτε παιχνίδι και μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι έχει το δικαίωμα να ορίσει εναλλακτική έδρα δικής της προτίμησης για οποιοδήποτε παιχνίδι, αν υφίσταται λόγος και οι αποφάσεις της είναι τελεσίδικες.