«Πόρνη» μπάλα, ακατάλληλος ρέφερι

Ο Ολυμπιακός για 80 λεπτά μέσα στο «σπίτι» της Γουλβς τα έκανε όλα σωστά, αλλά η "πόρνη" μπάλα και ο διαιτητής Μαρσίνιακ, είχαν διαφορετική άποψη...

«Πόρνη» μπάλα, ακατάλληλος ρέφερι

Ο Ολυμπιακός για 80 λεπτά χθες βράδυ μέσα στο «σπίτι» της Γουλβς τα έκανε όλα σωστά. Αν και έχουμε μπει στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, ήταν η ομάδα που μας έχει συνηθίσει όλη τη φετινή «μαραθώνια» σεζόν.

Ήταν ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός που ξέρει τι θέλει και πώς να το πάρει. Μια ομάδα με ταυτότητα. Μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, που όχι μόνο κοίταξε στα μάτια ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Αγγλίας, αλλά υποχρέωσε τους παίκτες του Νούνο να κάνουν ακόμη και καθυστερήσεις σε όλο το δεύτερο ημίχρονο!
Και όμως ο χθεσινός Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, γιατί πολύ απλά η μπάλα αλλά και ο διαιτητής δεν τον… ήθελαν.

«Πόρνη» την είχε χαρακτηρίσει ο Ίβιτσα Όσιμ και δεν είχε άδικο, αφού η άτιμη έκανε χθες όλα τα «χατίρια» της βρετανικής ομάδας, που σε καμία περίπτωση δεν είναι «χωριό», αλλά ο φετινός Ολυμπιακός, ακόμη και χωρίς τους Σα, Σεμέδο, τη «μίκρυνε» και κατά την άποψή μας ήταν εκείνος που άξιζε να περάσει στα προημιτελικά.

Ακόμη κι αν μπήκε μουδιασμένα στο γήπεδο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, η συνέχεια ήταν δική της. Έβαλε την μπάλα κάτω, την κυκλοφόρησε και με ορθολογικό τρόπο κυνήγησε το γκολ και έκανε φάσεις όχι από το πουθενά, αλλά παίζοντας ποδόσφαιρο. Μέσα στην Αγγλία, τη χώρα που γέννησε αυτό το μαγικό σπορ, απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.

Ενδεχομένως, θα μιλούσαμε σήμερα διαφορετικά εάν χθες βράδυ δεν ήταν «άρχοντας» της αναμέτρησης και ο Πολωνός Μαρσίνιακ. Ένας διαιτητής που μας… θύμισε τον Αυστριακό Μπένκο στον εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Λιόν πριν από 20 χρόνια, στο φινάλε της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2000-01.

Ο Πολωνός απλά και όμορφα πήγε τον αγώνα εκεί που ήθελε…