Το μεγάλο αβαντάζ του Ολυμπιακού έναντι της Γουλβς!

Το άγχος θα το έχει η Γουλβς σε μεγαλύτερο βαθμό από τον Ολυμπιακό, καθώς σε μία χρονιά που φαινόταν ότι πήγαινε περίφημα για την ίδια, τώρα είναι μονόδρομος η κατάκτηση του Europa League για το ευρωπαϊκό της μέλλον την επόμενη σεζόν. Και οι "λύκοι" δεν είναι μαθημένοι να λειτουργούν υπό καθεστώς πίεσης. 

Το μεγάλο αβαντάζ του Ολυμπιακού έναντι της Γουλβς!

Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί το βράδυ της Πέμπτης (6/8, 22.00) μπροστά σε μία ευρωπαϊκή πρόκληση. Η Γουλβς ενώπιον της ευρωπαϊκής της παρουσίας και την επόμενη σεζόν. Αναπόφευκτα το ερώτημα είναι το εξής: Ποιος είναι στα... σχοινιά; Η Γουλβς ή ο Ολυμπιακός...

Ρητορικό είναι φυσικά το ερώτημα, καθώς η απάντηση είναι γνωστή... Φυσικά και η Γουλβς έχει τη μεγαλύτερη πίεση σε σχέση με τους «ερυθρόλευκους». Σε μία χρονιά που φαινόταν να της πηγαίνουν όλα περίφημα και να καθιερώνεται στη συνείδηση του κόσμου της Premier League ως μία από τις ομάδες που θα έχουν για χρόνια εξασφαλισμένο ευρωπαϊκό εισιτήριο, ήρθε η κατάκτηση του Κυπέλλου από την Άρσεναλ και την... απέκλεισε ουσιαστικά από το Europa League της επόμενης σεζόν.

Μονόδρομος είναι για τους «λύκους» πλέον η κατάκτηση του εφετινού Europa League για να βρεθεί του χρόνου στους ομίλους του Champions League και να συνεχίσει να ζει το ευρωπαϊκό όνειρο μια ποδοσφαιρούπολη, όπως είναι το Γουλβερχάμπτον.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Επειδή πλέον το άγχος είναι μεγάλο στις τάξεις του συγκροτήματος του Νούνο Εσπίριτο. Και θα πρέπει να διαχειριστεί το άγχος απέναντι σε έναν Ολυμπιακό, ο οποίος έχει δείξει φέτος ότι είναι ικανός για όλα. Ειδικά επί αγγλικού εδάφους έχει δείξει τα «δόντια» του. Δεν στεκόμαστε μόνο στο «Emirates» και στο έπος επί της Άρσεναλ.

Στεκόμαστε και στην εκπληκτική εμφάνιση μέσα στο γήπεδο της Τότεναμ, όπου αν δεν ήταν ο Γιασίν Μεριά – που παρεμπιπτόντως δήλωσε ότι δεν θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα λες και του ζήτησε ο Ολυμπιακός να επιστρέψει – τότε οι Πειραιώτες θα «πέταγαν» εκτός Champions League τα «σπιρούνια» του Μουρίνιο.

Κι αν θέλετε να πάμε ακόμα πιο πίσω, το καλοκαίρι του 2018 η Μπέρνλι γεύτηκε επίσης μία μεγάλη απογοήτευση μέσα στο «Turf Moor». Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς με τις αγγλικές ομάδες τα πηγαίνει περίφημα και αυτό είναι κάτι που δίνει το δικαίωμα στους «ερυθρόλευκους» σε συνδυασμό με την ποιότητά τους, να ονειρεύονται το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη.

Προφανώς και είναι δύσκολο το ματς της Πέμπτης (6/8). Και γίνεται ακόμα δυσκολότερο με την απουσία του Σα και του Σεμέδο. Ωστόσο, δεν αλλάζει η κατάσταση με το ποιος θα μπει στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας πολλά κιλά... άγχους στη φανέλα του. Κι αυτός δεν θα είναι ο Ολυμπιακός, αλλά η Γουλβς που τόσα πολλά είχε υποσχεθεί στους φιλάθλους της τη φετινή σεζόν και πλέον είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Μην ξεχνάμε ότι ο Νούνο είχε υποσχεθεί ακόμα και την έξοδο στο Champions League μέσω της 4ης θέσης της Premier League, αλλά από τη βαθμολογική της θέση στο εγχώριο πρωτάθλημα δεν βγαίνει ούτε στο Europa.

Οπότε, ο Ολυμπιακός έχει μία μοναδική ευκαιρία να «χτυπήσει» την Γουλβς και στο ψυχολογικό/πνευματικό κομμάτι, καθώς οι "λύκοι" δεν είναι μαθημένοι στο να λειτουργούν υπό καθεστώς τόσο μεγάλης πίεσης.