Για αυτό πληρώνεται ο Μπόμπι Αλέν...

Η απώλεια του Ζοσέ Σα είναι μεγάλη, αλλά ο Μπόμπι Αλέν πληρώνεται από τον Ολυμπιακό για να υπερασπίζεται την εστία όποτε χρειαστεί, ακόμα και σε έναν «τελικό» με την Γουλβς και όχι για να είναι συνεχώς στη «σκιά» του Πορτογάλου.

Για αυτό πληρώνεται ο Μπόμπι Αλέν...

Ο Μπόμπι Αλέν έχει κάνει «όνομα» στην Γαλλία ως... δεύτερος γκολκίπερ. Είχε συμβιβαστεί με αυτή την ιδέα και για αυτό το λόγο είχε δεχτεί πέρσι τέτοια εποχή την πρόταση του Ολυμπιακού για να αποτελέσει το «μπακ απ» του Ζοσέ Σα. Η μοίρα λοιπόν τα έφερε έτσι και θα κληθεί να υπερασπιστεί την εστία των «ερυθρόλευκων» στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση που έχει το βράδυ της Πέμπτης (6/8) στο Γουλβερχάμπτον.

Ναι, η απώλεια του Σα θα είναι μεγάλη και προφανώς τίποτα δεν θα είναι το ίδιο σε σχέση με τον Αλέν... Κακά τα ψέματα, αλλιώς νιώθεις όταν ξέρεις ότι στα γκολπόστ βρίσκεται ένας τερματοφύλακας που έχει αφήσει τα διαπιστευτήριά του και ετοιμάζεται για μεταγραφή σε κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και αλλιώς όταν έχεις έναν τερματοφύλακα που δεν έχει να επιδείξει τίποτα ως... πρώτος γκολκίπερ.

Και πάλι, όμως, ο Αλέν και ο... κάθε Αλέν θα πρέπει να καταλάβουν ότι πληρώνονται για να παίζουν και όχι να συμβιβάζονται στην ιδέα του «μόνιμου αναπληρωματικού».

Φυσικά, ο Γάλλος γκολκίπερ από την πλευρά του κάνει την προσπάθειά του στις προπονήσεις, το παλεύει για να δείξει στον Μαρτίνς ότι αξίζει περισσότερες ευκαιρίες, όμως, δεν υπήρχε περίπτωση ο κόουτς να πέταγε εκτός ενδεκάδας τον Σα για να χρησιμοποιήσει τον Αλέν σε πολύ πιο σημαντικά ματς σε σχέση με τα τελευταία ματς των play off ή σε κάποια παιχνίδια Κυπέλλου με αντιπάλους τύπου Καλαμάτας.

Δεν θέλουμε να πούμε σε καμία περίπτωση ότι για τον Αλέν παρουσιάζεται τώρα μία ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στην εστία του Ολυμπιακού. Για το μέλλον οι Πειραιώτες έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, καθώς ο Κρίστινσον της ΑΕΛ θα αποτελέσει το «Νο2» της επόμενης σεζόν στα γκολπόστ. Το θέμα είναι να καταλάβει ο Αλέν ότι τέτοιες ευκαιρίες δεν θα του παρουσιαστούν εύκολα ξανά στο μέλλον. Εννοούμε φυσικά μία ευρωπαϊκή παρουσία σε φάση των «16» του Europa League και με την προοπτική να προκριθεί στα προημιτελικά.

Ο Αλέν κλείνει τον Νοέμβριο τα 29 του χρόνια και βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης της καριέρας του! Στο χέρι του είναι να δείξει ότι θα πρέπει να ξεχάσουν όλοι στην ερυθρόλευκη οικογένεια την απουσία του Σα από τον επαναληπτικό με ττους «λύκους». Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει και να βάλει καλά στο μυαλό του ότι είναι παίκτης του Ολυμπιακού και πώς πληρώνεται για να καλύψει το κενό του Σα όποτε παραστεί ανάγκη. Αυτή η ανάγκη εμφανίστηκε...

Προφανώς και δεν έχει την ποιότητα του Πορτογάλου, αλλά το επαναλαμβάνουμε: Πληρώνεται για να παίζει! Ιδού η ευκαιρία λοιπόν...

Παλαιότερα ο Ελευθερόπουλος στα 18 του βρέθηκε ξαφνικά στην ενδεκάδα, ο Μέγερι στα 21 του εμφανίστηκε ξαφνικά στο Βεστφάλεν Στάντιον απέναντι στην Ντόρτμουντ επειδή ο Βαλβέρδε είχε απηυδήσει με τον Κοστάντζο. Τον Φλεβάρη του 2012 ο Ρόι Κάρολ μπήκε στο Λουζνίκι επειδή αποβλήθηκε ο Μέγερι και τελικά έπιασε πέναλτι, ενώ στη ρεβάνς με την Ρούμπιν Καζάν έβγαλε με «διαλυμένο» πόδι ένα 20λεπτο στο Καραϊσκάκη και προκρίθηκε ο Ολυμπιακός επί των Ρώσων!

Μπορούμε να σας δώσουμε κι άλλα παραδείγματα και ίσως είναι καλό κάποιος να του τα πει του Αλέν, έτσι ώστε να του αποβάλει και το όποιο – δικαιολογημένο – άγχος έχει.

Με την απόκτηση του Κρίστινσον όλα δείχνουν ότι του χρόνου ο Γάλλος δεν θα είναι στο λιμάνι. Ας το δει λοιπόν το ματς με την Γουλβς και ως μία ευκαιρία για να κερδίσει ένα καλύτερο συμβόλαιο σε όποια ομάδα επιλέξει να πάει. Είναι στο χέρι του. Τέτοια ευκαιρία θα του ξαναπαρουσιαστεί μόνο αν προκριθεί ο Ολυμπιακός στο Final-8, γιατί και τότε ο Σα δεν θα μπορεί να βοηθήσει...