Ντζέκο: «Πολύ ισχυρή ομάδα ο Ολυμπιακός»

Ο επιθετικός της Ρόμα, Έντιν Ντζέκο, μιλώντας στο επίσημο κανάλι των «τζιαλορόσι» αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συνάντησης της ομάδας του με τον Ολυμπιακό ή την Γουλβς στα προημιτελικά του Europa League.

Ντζέκο: «Πολύ ισχυρή ομάδα ο Ολυμπιακός»

Το εγκώμιο του Ολυμπιακού έπλεξε σε δηλώσεις του ο επιθετικός της Ρόμα Έντιν Ντζέκο και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει τους «ερυθρόλευκους» στα προημιτελικά του Europa League. Οι «τζιαλορόσι» θα αναμετρηθούν με την Σεβίλλη σε νοκ-άουτ ματς με έπαθλο την πρόκριση στην 8άδα του θεσμού.

Αν αποκλείσουν τους Ανδαλουσιάνους στην συνέχεια θα βρουν στο δρόμο τους τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός – Γουλβς για το «εισιτήριο» που οδηγεί στα ημιτελικά, ενώ στους «4» όποια ομάδα καταφέρει να περάσει θα κοντραριστεί με την ομάδα που θα προκύψει από τα ζευγάρια ΛΑΣΚ ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπασακσεχίρ ή Κοπεγχάγη.

«Δεν είναι εύκολη η κλήρωση. Αν περάσουμε τη Σεβίλλη, τότε θα παίξουμε με πολύ ισχυρές ομάδες όπως είναι ο Ολυμπιακός και η Γουλβς και εν συνεχεία μπορεί να βρεθούμε απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Η Μπασακσεχίρ και η Κοπεγχάγη είναι επίσης σκληρές ομάδες. Βέβαια, αν θέλεις να κερδίσουν το τρόπαιο πρέπει να ξέρεις πώς να αντιμετωπίσεις όλες τις ομάδες», είπε αρχικά ο Βόσνιος επιθετικός.

Στη συνέχεια σημείωσε: «Όλες οι ομάδες είναι υπέροχες, ειδικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές και την έχω κερδίσει αρκετές. Έχω αγωνιστεί στην Premier League και με αντίπαλο την Γουλβς και κατάφερα να σκοράρω. Φυσικά οι ομάδες έχουν αλλάξει πλέον προς το καλύτερο και δεν είναι εύκολο να τις αντιμετωπίσεις. Δεν έχω παίξει ποτέ με αντίπαλο την Ολυμπιακό, αλλά ξέρω πως κάθε ομάδα σε αυτό το σημείο του θεσμού θέλει να κερδίσει το Europa League, γεγονός που καθιστά την διοργάνωση ακόμα πιο δύσκολη και πιο ανταγωνιστική. Βέβαια, πρώτα πρέπει να προσπαθήσουμε να νικήσουμε μία εξαιρετική ομάδα, την Σεβίλλη. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να προετοιμαστούμε καλά, ώστε στη συνέχεια να είμαστε σε θέση να να αντιμετωπίσουμε όποια ομάδα παρουσιαστεί στον δρόμο μας».

Κλείνοντας ο Ντζέκο υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι είναι μία μεγάλη ευκαιρία, γιατί με τέσσερα μόνο παιχνίδια μπορείς να κατακτήσεις το τρόπαιο. Προσωπικά προτιμώ την προηγούμενη μορφή της διοργάνωσης, με εντός έδρας παιχνίδια που οι οπαδοί μπορούν να έρθουν και να σε υποστηρίξουν και είδαμε το αποτέλεσμα πριν από λίγα χρόνια στο Champions League όταν καταφέραμε και φτάσαμε ως τα ημιτελικά. Παρόλα αυτά, εφέτος έτσι έχει η κατάσταση με τα νοκ-άουτ παιχνίδια, πρέπει να το αποδεχτούμε και εκτιμώ ότι είναι μία ενδιαφέρουσα καινοτομία, την οποία καμία ομάδα δεν έχει δοκιμάσει στο παρελθόν».