Τα «ισχυρά χαρτιά» Ολυμπιακού και Γουλβς!

Γιατί η Γουλβς θα κάνει αναπόφευκτα πιο σκληρή «προετοιμασία» ενόψει της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό σε σύγκριση με τους «ερυθρόλευκους». Οι Πειραιώτες όμως είναι πιο «μπαρουτοκαπνισμένοι» και μαθημένοι να επιτυγχάνουν στα δύσκολα!

Τα «ισχυρά χαρτιά» Ολυμπιακού και Γουλβς!

Βγήκε λοιπόν το πρόγραμμα για τον επαναληπτικό με την Γουλβς. Την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 10 το βράδυ στο «Molineux». Πλάκα – πλάκα δεν έχει μείνει αρκετός καιρός. Σε λιγότερο από ένα μήνα ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Αγγλία για να κυνηγήσει το ευρωπαϊκό του όνειρο.

Θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε το παιχνίδι κάπως διαφορετικά και να μην σταθούμε σε πρόσωπα. Άλλωστε, έως τότε κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξει κάποιος τραυματισμός ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμβεί με κάποιον ποδοσφαιριστή.

Ας το προσεγγίσουμε λοιπόν σε επίπεδο προετοιμασίας. Η Γουλβς προέρχεται από δύο απανωτές ήττες από Άρσεναλ και Σέφιλντ. Τι σημαίνει αυτομάτως; Ότι η έξοδος στο Champions League μέσω της Premier League αποτελεί πλέον απατηλό όνειρο, καθώς η διαφορά των 7 βαθμών από την 4η Λέστερ πολύ δύσκολα θα καλυφθεί στις τέσσερις εναπομείναντες αγωνιστικές. Ο δε Ολυμπιακός φυσικά είναι πιο ήρεμος, καθώς έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και το μοναδικό που τον ενδιαφέρει έως το τέλος των play off είναι να το κατακτήσει αήττητος.

Την ίδια στιγμή όμως η Γουλβς από εκεί που έφτασε μία ανάσα από το να βγει στο Champions League μέσω της Premier League, ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι θα παίζει στο... Europa League της επόμενης περιόδου. Είναι στην 6η θέση με 52 βαθμούς και την ακολουθούν η Σέφιλντ με 51, η Άρσεναλ με 50 και η Τότεναμ με την Μπέρνλι με 49! Θα πέσουν... κορμιά με λίγα λόγια για να βγει στο Europa League καταλαμβάνοντας την 6η ή την 7η θέση!

Γιατί κάνουμε όλο αυτόν τον πρόλογο; Επειδή καλώς ή κακώς, η Γουλβς θα κάνει πιο σκληρή «προετοιμασία» ενόψει της ρεβάνς σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό, συμμετέχοντας σε παιχνίδια με υψηλότερη ένταση. Ο δε Ολυμπιακός αναγκαστικά θα πάει π.χ. στο Ηράκλειο να παίξει με τις «ρεζέρβες» του, ενώ δεν μπορούν να μπουν σε σύγκριση τα ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με τα παιχνίδια της Premier League.

Οι «λύκοι», έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στο αγγλικό πρωτάθλημα, θέλουν να πάρουν το φετινό Europa League για να βγουν απευθείας στους ομίλους του Champions League μέσω αυτής της διαδικασίας. Όμως, δεν είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Οπότε, θα κοιτάξει να διασφαλίσει τουλάχιστον μέσω της Premier League το εισιτήριο για το Europa League της επόμενης σεζόν, παίζοντας απέναντι σε ομάδες που έχουν υψηλούς δείκτες ποιότητας, εν αντιθέσει με τους αντιπάλους που θα βρει ο Ολυμπιακός στη διαδρομή του προς το «Molineux» τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να περνάει απαρατήρητο... Είναι διαφορετικό το να πηγαίνει μία ομάδα να παίξει ένα νοκ άουτ ματς, έχοντας ήδη πίσω της ένα σωρό αγώνες παίζοντας στα... κόκκινα και διαφορετικό να έχει πίσω της ματς δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον και παίζοντας σε χαμηλότερες στροφές γιατί του θα του το επιτρέπει ο αντίπαλος. Σε αυτό θα υπερτερεί η Γουλβς...

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Η Γουλβς έχει μπροστά της τις εντός έδρας αναμετρήσεις με την Έβερτον και Κρίσταλ Πάλας, αλλά και τα εκτός έδρας παιχνίδια με Τσέλσι και Μπέρνλι. «Αίμα κι άμμος» θα είναι τα τέσσερα ματς των «λύκων» που θα είναι λες και παίζει στο... Europa League.

Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός τα μοναδικά σοβαρά του παιχνίδια επί της ουσίας που θα έχει κίνητρο είναι αυτό με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (12/7) λόγω της σχετικής κόντρας που υπάρχει (δίχως όμως ουσιαστικό ενδιαφέρον), αλλά και ο τελικός του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Και πάλι όμως, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεν είναι ούτε Μπέρνλι, ούτε Έβερτον, ούτε Κρίσταλ Πάλας (για Τσέλσι δεν το συζητάμε). Για αυτό το λόγο αναφέρουμε ότι η Γουλβς ενόψει Ολυμπιακού θα έχει κάνει μία πιο «σκληρή» προετοιμασία (μέσω των επίσημων αγώνων της) σε σχέση με τους Πειραιώτες. Σε αυτό φυσικά δεν ευθύνεται ο Ολυμπιακός, αλλά το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

ΜΑΘΗΜΕΝΟΣ ΣΕ «ΤΕΛΙΚΟΥΣ»

Από την άλλη όμως ο Ολυμπιακός έχει το αβαντάζ σε κάτι άλλο που έχει τη σημασία του και ίσως είναι πολύ πιο «ισχυρό χαρτί» σε σχέση με τα όσα περιγράφουμε παραπάνω. Είναι «μανούλα» στους τελικούς! Πέρασε τρεις προκριματικούς γύρους στο Champions League, πέρασε το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα στον «τελικό» του περασμένο Δεκεμβρίου, ενώ κέρδισε και μέσα στο «Emirates». Σε τέτοια παιχνίδια, σε «τελικούς» δηλαδή όπως είναι αυτός του «Molineux», οι Πειραιώτες είναι πιο "μπαρουτοκαπνισμένοι". Εκεί υστερεί η Γουλβς, που για να είμαστε ειλικρινείς, στο άδειο Καραϊσκάκη δεν αποδείχθηκε και τόσο... φόβητρο ή τόσο καλύτερη από την Άρσεναλ όπως παρουσιαζόταν από τους Άγγλους. Αφήστε δε που από την Άρσεναλ ηττήθηκε πρόσφατα μέσα στο «Molineux»...

Ο Ολυμπιακός έχει σοβαρές πιθανότητες να περάσει, αρκεί να μην παρασυρθεί και κυρίως να πάνε οι παίκτες του υγιείς στην Αγγλία. Να μην έχει άλλες απουσίες εκτός από τον τιμωρημένο Σεμέδο και όλα μπορούν να γίνουν.

Η Γουλβς μπορεί να έχει παίξει έως τότε πιο «δυνατά»... φιλικά προετοιμασίας (επίσημα ματς εννοούμε), αλλά ο φετινός Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα τα πηγαίνει περίφημα.