Ισπανία: Ζήτησε μόνος του μείωση αποδοχών ο Λουίς Ενρίκε!

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε, υπέβαλλε αίτημα μείωσης των αποδοχών του, προκειμένου να συντελέσει κι αυτός στην προσπάθεια οικονομικής ανακούφισης της χώρας, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Ισπανία: Ζήτησε μόνος του μείωση αποδοχών ο Λουίς Ενρίκε!

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε, ζήτησε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας μείωση των αποδοχών του κατά 25%.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παραμένει χωρίς αγώνα για έξι μήνες και όπως φαίνεται, θα παραμείνει σε αυτή την κατάσταση για περίπου ανάλογο διάστημα.

Ο παλαίμαχος άσος των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, λοιπόν, θέλησε να κάνει μια κίνηση αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στο ποδόσφαιρο της Ισπανίας.

Με τος ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ, αυτό σημαίνει ότι ο Λουίς Ενρίκε χαρίζει στην Ομοσπονδία 375.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος έχουν ενημερωθεί ότι μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα ακολουθήσουν τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των εργαζομένων και των αθλητών.

Την απόφαση αυτή πήραν από κοινού το Εθνικό Συμβούλιο Αθλητισμού της Ισπανίας (CSD), η Βασιλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ισπανίας (RFEF) και η La Liga.

«Οι προπονήσεις θα διεξαχθούν με αυστηρά μέτρα και μόνο για όσο χρονικό διάστημα το επιτρέπουν οι συνθήκες», τονίζει η σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Αθλητισμού της χώρας.

Από εκεί και πέρα, ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί η ημερομηνία της επανέναρξης του πρωταθλήματος της La Liga, ωστόσο ισπανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η επιστροφή στη δράση, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.