Γουέστ: «Στο Μουντιάλ το '98 αποκλειστήκαμε γιατί έφεραν γυναίκες στο προπονητικό κέντρο»

O παλαίμαχος Νιγηριανός αμυντικός Ταρίμπο Γουέστ αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο η εθνική του ομάδα αποκλείστηκε από την Δανία στην φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1998

Γουέστ: «Στο Μουντιάλ το '98 αποκλειστήκαμε γιατί έφεραν γυναίκες στο προπονητικό κέντρο»

Αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του παλαίμαχου Νιγηριανού αμυντικού Ταρίμπο Γουέστ για τον λόγο που η εθνική του ομάδα αποκλείστηκε από την Δανία στην φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1998 στην Γαλλία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις στην φάση των ομίλων, τερμάτισε στην πρώτη θέση του τετάρτου γκρουπ αφήνοντας πίσω του την Παραγουάη, την Ισπανία και την Βουλγαρία. Στην φάση των «16» όμως, οι παίκτες του παρουσιάστηκαν αγνώριστοι κόντρα στους Δανούς και ηττήθηκαν με το βαρύ 4-1, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από την συνέχεια του Μουντιάλ.

Μετά από 22χρόνια λοιπόν, ο Ταρίμπο Γουέστ αποκάλυψε το παρασκήνιο εκείνου του αποκλεισμού των «Σούπερ Αετών» και το τι είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ του αγώνα με τους συμπαίκτες του στο προπονητικό κέντρο.

«Οι Αφρικανές που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση μας έβλεπαν και λιποθυμούσαν. Απολάμβαναν την επιτυχία μας. Οι παίκτες με τη σειρά του απολάμβαναν την προβολή που είχαν αποκτήσει και είχαν υπερβολική αυτοπεποίθηση. Οι περισσότεροι ήταν πεπεισμένοι ότι θα κερδίζαμε τη Δανία εύκολα», είπε σε δηλώσεις του ο 46χρονος Γουέστ, ο οποίος είναι πλέον ιερέας πλέον στην πατρίδα του.

Στην συνέχεια σημείωσε: «Έχω διαβάσει άρθρα που λένε ότι κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ οι παίκτες επισκέπτονταν κλαμπ και έκαναν βόλτες με λιμουζίνες. Ειλικρινά δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι ακόμα και την παραμονή του αγώνα με τη Δανία, πολλοί παίκτες πέρασαν...λαθραία γυναίκες μέσα στο προπονητικό μας κέντρο. Με τους Δανούς, μπορούσες να δεις ότι οι αρκετοί παίκτες δεν είχαν δύναμη σωματικά και ψυχικά να αγωνιστούν. Είχαν δουλέψει...υπερωρίες το προηγούμενο βράδυ. Ήμουν έξαλλος, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα».