Ιρλανδία: Κένι αντί ΜακΚάρθι στην εθνική λόγω... κορονοϊού!

Ο Στίβεν Κένι αντικατέστησε τον Μικ ΜακΚάρθι στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Ιρλανδίας, μια απόφαση που προφανώς πάρθηκε λόγω της διακοπής κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας ελέω του κορονοϊού.

Ιρλανδία: Κένι αντί ΜακΚάρθι στην εθνική λόγω... κορονοϊού!

Αλλαγή... φρουράς προέκυψε στο προπονητικό τιμόνι της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ιρλανδίας, καθώς ο Στίβεν Κένι πήρε ήδη τα ηνία από τον αποχωρήσαντα Μικ ΜακΚάρθι, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο (4/4) η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Ο Κένι, μέχρι πρότινος τεχνικός ηγέτης της εθνικής Κ21 της Ιρλανδίας, θα αντικαθιστούσε ούτως ή άλλως τον ΜακΚάρθι μετά το Euro 2020, ωστόσο η μεταφορά του τελευταίου για το 2021 επέσπευσε τις διαδικασίες διαδοχής.

«Η αλλαγή συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές, μετά την αναβολή των πλέι οφς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ιρλανδικής ομοσπονδίας.

Και προσθέτει, εξηγώντας τους λόγους της απόφασης: «Το συμβόλαιο του Μικ επρόκειτο να λήξει στις 31 Ιουλίου, μετά την τελική φάση του Euro, οπότε και ο Στίβεν θα έπαιρνε τα ηνία της εθνικής ομάδας. Η κίνησή μας αυτή επιτρέπει στον Στίβεν να καταρτίσει τα πλάνα του για τον αγώνα πλέι οφ κόντρα στη Σλοβακία αργότερα μέσα στη χρονιά».