Πρώτη η ΕΠΟ όφειλε να σκεφτεί την ακύρωση των φιλικών στις ΗΠΑ

Τη στιγμή που όλος ο πλανήτης πλήττεται από τον κορονοϊό, η Ελληνική Ομοσπονδία δεν έχει διαρρεύσει προς τα έξω ότι σκέφτεται την αναβολή του ταξιδιού της Εθνικής στις ΗΠΑ για δύο φιλικά της… πλάκας. Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις των ομάδων.

Πρώτη η ΕΠΟ όφειλε να σκεφτεί την ακύρωση των φιλικών στις ΗΠΑ

Ο Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ ζητώντας να μην πάει η Εθνική ομάδα στις ΗΠΑ για τα δύο φιλικά με την Κόστα Ρίκα και το Μεξικό. Δύο φιλικά που τα έχει κλείσει η Ομοσπονδία εδώ και δύο-τρεις μήνες, σε μία περίοδο που ο κορονοϊός δεν είχε εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και είχε περιοριστεί στην Κίνα.

Η κατάσταση όμως είναι ανεξέλεγκτη. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να ξημερώσει, αρκετοί φίλαθλοι αγόρασαν εισιτήρια για παιχνίδια Champions League ή Europa League και η UEFA ανακοινώνει ότι θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο. Στην Ιταλία συμβαίνουν σκηνικά που δεν τα χωράει ανθρώπινος νους. Στις ΗΠΑ επίσης έχει νεκρούς από τον κορονοϊό.

Η ΕΠΟ αντί να προβληματιστεί και να δει πώς θα αποφύγει τα φιλικά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για προληπτικούς λόγους, δέχεται «επίθεση» επιστολών από τον Ολυμπιακό και από άλλες ομάδες, έτσι ώστε να βάλει… μυαλό! Για να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει, στον Ολυμπιακό είναι πολύ πιθανό την επόμενη εβδομάδα που θα ταξιδέψει με τσάρτερ στην Αγγλία για τη ρεβάνς με την Γουλβς, σκέφτονται να βάλουν αυστηρά μόνο τα μέλη της αποστολής (προπονητές, ποδοσφαιριστές, φροντιστές, γιατρούς, γυμναστές, διοικούντες) και κανέναν άλλον. Κι όλα αυτά γίνονται με γνώμονα την «πρόληψη».

Η δε ΕΠΟ αμολάει… χαρταετό. Μην ξεχνάμε επίσης ότι τα φιλικά στις ΗΠΑ είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν σε δύο εβδομάδες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι με τον ρυθμό που εξαπλώνεται ο κορονοϊός σε όλο τον πλανήτη, είναι δεδομένο – όσο κι αν ακούγεται άσχημο και θλιβερό – τα κρούσματα να αυξηθούν κατά χιλιάδες.

Πώς θα εγγυηθεί η ΕΠΟ ότι δεν θα συμβεί τίποτα στους Έλληνες διεθνείς όταν θα βρίσκονται στην αναμονή κάποιου ευρωπαϊκού αεροδρομίου για να πάρουν την πτήση ανταπόκρισης για τις ΗΠΑ; Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στις ΗΠΑ έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» και το πιθανότερο είναι τα δύο φιλικά να γίνουν δίχως την παρουσία κόσμου. Εδώ έχουν φτάσει στο σημείο σκέφτονται να κλείσουν τα γήπεδα στο ΝΒΑ, ασχέτως αν αντιδρούν οι ομάδες και η διοργανώτρια αρχή. Σε ένα πρωτάθλημα που ζει στους ρυθμούς του marketing και μόνο! Ακόμα και το τουρνουά Wimbledon στο τένις κινδυνεύει να αναβληθεί...

Η ΕΠΟ όφειλε πρώτη να προνοήσει και να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να μην ταξιδέψει η Εθνική στην άλλη άκρη του κόσμου. Μπροστά στα πολλά χρήματα που θα πάρει από τη συμμετοχή στα φιλικά των ΗΠΑ, δεν μπορείς να βάζεις την υγεία των ποδοσφαιριστών και ειδικά όταν ολόκληρη UEFA ψάχνει τρόπους ακόμα και διεξαγωγή αγώνων σε «ουδέτερα» γήπεδα στο εξωτερικό, όπως π.χ. στο Γιουβέντους – Λιόν.