Nations League: Κληρώνει Τρίτη (3/3) για την Εθνική Ομάδα

Θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη (3/3)  στις 19:00, η κλήρωση της UEFA για τους ομίλους του Nations League, με την παρουσία φυσικά και της Εθνικής μας Ομάδας.

Nations League: Κληρώνει Τρίτη (3/3) για την Εθνική Ομάδα

Στις 19:00 σήμερα Τρίτη 3/3, στο Άμστερνταμ η Εθνική μας θα μάθει τους αντιπάλους της στο Nations League.

Η UEFA ανακοίνωσε τα γκρουπ που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση του Άμστερνταμ του Nations League.

Η Εθνικής μας ομάδα συμπεριλήφθηκε στο Pot 1 της League C, όπως προέκυψε από την συνολική βαθμολογία στην πρώτη διοργάνωση του Nations League.

Στην ίδια κατηγορία (League C) θα συμμετέχουν και άλλες 15 ομάδες, ενώ να υπενθυμίσουμε πως ομάδες από το ίδιο Pot δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους.

Οι 55 χώρες μέλη της UEFA έχουν χωριστεί βάσει δυναμικότητας σε τέσσερις κατηγορίες και θα αγωνιστούν μεταξύ τους το φθινόπωρο.

Οι πρώτες τρεις κατηγορίες έχουν από 16 ομάδες και θα προκύψουν από την κλήρωση τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Στην 4η κατηγορία βρίσκονται επτά ομάδες που θα χωριστούν σε δύο ομίλους.

Αναλυτικά, οι Κατηγορίες και οι χώρες που βρίσκονται σε αυτές:

LEAGUE A: Πορτογαλία (κάτοχος του τίτλου), Ολλανδία, Αγγλία, Ελβετία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ουκρανία, Σουηδία, Κροατία, Πολωνία, Γερμανία, Ισλανδία.

LEAGUE B: Ρωσία, Αυστρία, Ουαλία, Τσεχία, Σκωτία, Νορβηγία, Σερβία, Φινλανδία, Σλοβακία, Τουρκία, Ιρλανδία, Βόρεια Ιρλανδία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρουμανία

LEAGUE C: Ελλάδα, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Γεωργία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο, Λευκορωσία, Κύπρος, Εσθονία, Σλοβενία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Μολδαβία

LEAGUE D: Γιβραλτάρ, Νησιά Φερόε, Λετονία, Λιχτενστάιν, Ανδόρα, Μάλτα, Σαν Μαρίνο

Στην League C θα συμμετάσχουν συνολικά 16 ομάδες, οι οποίες έχουν χωριστεί ως εξής:

Pot 1
Ελλάδα
Αλβανία
Μαυροβούνιο
Γεωργία

Pot 2
Σκόπια
Κόσοβο
Λευκορωσία
Κύπρος

Pot 3
Εσθονία
Σλοβενία
Λιθουανία
Λουξεμβούργο

Pot 4
Αρμενία
Αζερμπαϊτζάν
Καζακστάν
Μολδαβία

Οι αγώνες των ομίλων θα γίνουν:
1η και 2η αγωνιστική: Μεταξύ 3 και 8 Σεπτεμβρίου 2020
3η και 4η αγωνιστική: Μεταξύ 8 και 13 Οκτωβρίου 2020
5η και 6η αγωνιστική: Μεταξύ 12 και 17 Νοεμβρίου 2020

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους στην Α' Κατηγορία, θα αγωνιστούν στα τελικά του UEFA Nations League τον Ιούνιο του 2021 για να προκύψει η πρωταθλήτρια ομάδα της διοργάνωσης.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση στον όμιλο τους στη Β', Γ' και Δ' Κατηγορία, θα ανέβουν στην αμέσως επόμενη Κατηγορία για την επόμενη διοργάνωση.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στον όμιλο τους στην Α' και στη Β' Κατηγορία, θα υποβιβαστούν στην πιο κάτω Κατηγορία.

Οι τέσσερις ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στον όμιλο τους στη Γ' Κατηγορία, θα αγωνιστούν σε αγώνες πλέι οφ το Μάρτιο του 2022 για να υποβιβαστούν δύο στη Δ' Κατηγορία.