H εθνική Σουηδίας τρέμει την πτήση πάνω από το Ιράν

Η εθνική ομάδα της Σουηδίας βρίσκεται σε καμπ προετοιμασίας στο Κατάρ και φοβάται το ταξίδι της επιστροφής στην Στοκχόλμη καθώς θα πρέπει να πετάξει πάνω από τον εναέριο χώρο του Ιράν

H εθνική Σουηδίας τρέμει την πτήση πάνω από το Ιράν

Το άγχος και ο φόβος έχει κυριεύσει τις τελευταίες ημέρες την αποστολή της εθνικής ομάδας της Σουηδίας, η οποία βρίσκεται στο Κατάρ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της.

Οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος προσπαθούν να είναι συγκεντρωμένοι στις προπονήσεις και τα φιλικά της ομάδας τους. Στην πραγματικότητα, όμως, άπαντες σκέφτονται το ταξίδι της επιστροφής την Δευτέρα.

Οι Σουηδοί θα πρέπει να περάσουν πάνω από τον εναέριο χώρο του Ιράν και μετά την είδηση της συντριβής του ουκρανικού Boeing στην χώρα τα μέλη της αποστολής της εθνικής ομάδας τρέμουν το ταξίδι που πρόκειται να κάνουν.

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σουηδίας είχε κλείσει με την αεροπορική εταιρία του Κατάρ εδώ και πολύ καιρό τα εισιτήρια για την επιστροφή της ομάδας στην Στοκχόλμη, ενώ λόγω των κακών διπλωματικών σχέσεων της Ντόχα με Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην εν λόγω αεροπορική εταιρία δεν επιτρέπεται να πετάξει πάνω από αυτές τις χώρες.

Οι προσπάθειες της Ομοσπονδίας να ακυρώσει τα εισιτήρια και να βρει αντίστοιχα σε άλλες εταιρίες δεν απέφεραν «καρπούς», ενώ για το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της εθνικής ενόψει του ταξιδιού ο προπονητής του συγκροτήματος Γιάνε Άντερσον επεσήμανε:

«Δεν νιώθουμε καθόλου άνετα. Η σκέψη του να πετάξουμε πάνω από το Ιράν εν μέσω τέτοιας κατάστασης δεν είναι ευχάριστη για μένα και τους παίκτες. Όταν κλείνουμε εισιτήρια, ειδικά με μεγάλες εταιρίες, δεν σκεφτόμαστε από που θα περάσει το αεροσκάφος. Αντί να έχουμε μία ήσυχη προετοιμασία έχουμε άγχος και νιώθουμε παγιδευμένοι».

Την ίδια στιγμή, πάντως, πιο ψύχραιμα φαίνεται να αντιμετωπίσει το θέμα ο υπεύθυνος της ασφάλειας της σουηδικής ομοσπονδίας Γιάνε Γκούσταφσον: «Δεν βλέπω λόγο για ανησυχία, είμαστε σε επαφή με την πρεσβεία μας και το Υπουργείο Εξωτερικών. Το Κατάρ έχει φιλικές σχέσεις με πολλές χώρες και αυτό είναι καλό για μας αυτή τη στιγμή. Ομάδες όπως η Μπάγερν και ο Άγιαξ αποφάσισαν να έρθουν επίσης εδώ, οπότε γιατί να ανησυχούμε εμείς; Ωστόσο η κατάσταση μπορεί να αλλάξει και πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή».