Euro 2020: Τα γκρουπ δυναμικότητας και τα 4 «εισιτήρια» από το Nations League

Ποια είναι τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας, οι 20 φιναλίστ, αλλά και πώς θα κριθούν τα τέσσερα τελευταία «εισιτήρια» του Euro 2020 μέσω του Nations League.

Euro 2020: Τα γκρουπ δυναμικότητας και τα 4 «εισιτήρια» από το Nations League

Γνωστοποιήθηκαν την Τετάρτη (20/11) από την UEFA τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας στα οποία τοποθετήθηκαν οι 20 ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Euro 2020, όπως προέκυψαν μετά τη φάση των ομίλων που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες.

Στα εν λόγω γκρουπ θα συμπεριληφθούν και τέσσερις ακόμη ομάδες -προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 24 φιναλίστ-, οι οποίες θα προκύψουν μέσα από παιχνίδια play-offs που θα δώσουν 16 χώρες χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους (Paths).

Euro 2020: Σε απευθείας μετάδοση από τον ΑΝΤ1 η κλήρωση της τελικής φάσης

Η κλήρωση θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου (18.45) στο Βουκουρέστι.

Τα γκρουπ δυναμικότητας είναι τα εξής:

Γκρουπ 1: Βέλγιο, Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Ουκρανία

Γκρουπ 2: Γαλλία, Πολωνία, Ελβετία, Κροατία, Ολλανδία, Ρωσία

Γκρουπ 3: Πορτογαλία, Τουρκία, Δανία, Αυστρία, Σουηδία, Τσεχία

Γκρουπ 4: Ουαλία, Φινλανδία, Νικητής play-off Path A, Νικητής play-off Path B, Νικητής play-off Path C, Νικητής play-off Path D

Πώς θα προκύψουν τα 4 «εισιτήρια» από το Nations League

Οι τέσσερις τελευταίοι φιναλίστ θα προκύψουν μέσα από παιχνίδια play-offs που θα δώσουν 16 ομάδες χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους, τους οποίους η UEFA έχει ονομάσει «Paths».

Τα Path B και Path D έχουν ήδη συμπληρωθεί, ενώ τα Path A και Path C θα συμπληρωθούν με κλήρωση που θα γίνει την προσεχή Παρασκευή (22/11), για να ξεκαθαρίσει που θα τοποθετηθούν οι Βουλγαρία, Ισραήλ, Ουγγαρία και Ρουμανία.

Μόλις συμπληρωθούν και οι τέσσερις όμιλοι, οι ομάδες του κάθε γκρουπ θα παίξουν μεταξύ τους νοκ άουτ ματς (σε μορφή δύο ημιτελικών κι ενός τελικού) και οι νικητές του κάθε ομίλου θα πάρουν από ένα πολυπόθητο «εισιτήριο» για τα τελικά του Euro.

H μορφή των τεσσάρων προκριματικών ομίλων του Nations League: