Οι πανηγυρισμοί του Αρχοντίδη, όταν η Εθνική έφερε ισοπαλία με την Αγγλία στο Wembley (vid)

Δείτε  την επική ισοπαλία της Εθνικής Ελλάδος με την Αγγλία  στο Wembley  και τις αντιδράσεις του Χρήστου Αρχοντίδη, τό 1983.

Οι πανηγυρισμοί του Αρχοντίδη, όταν η Εθνική έφερε ισοπαλία με την Αγγλία στο Wembley (vid)

Ήταν Μάρτιος του 1983 και η Εθνική Αγγλίας υποδεχόταν την Εθνική Ελλάδος στο παλιό Γουέμπλεϊ στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1984 η τελική φάση του οποίου θα διεξαγόταν στην Γαλλία.

Ο προπονητής λοιπόν της Εθνικής μας ομάδας, Χρήστος Αρχοντίδης, έπειτα από την τρομερή ισοπαλία μέσα στο εθνικό στάδιο των Άγγλων με 0-0, ξεσπά παίρνοντας αγκαλιά τους ποδοσφαιριστές του.

Εκείνοι φαίνεται πως αιφνιδιάζονται από την αντίδραση του Αρχοντίδη, τον σηκώνουν στον «αέρα» και με τα συναισθήματα χαράς εμφανίζει και έντονα σημάδια εκνευρισμού. Παράγοντες και παίκτες της ομάδας (Καρούλιας) προσπαθούν να τον συνεφέρουν!

Χρήστος Αρχοντίδης: Πέθανε σε ηλικία 81 ετών

Όσον αφορά την θητεία του με την Εθνική, ο Χρήστος Αρχοντίδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ελλάδας στις αρχές του 1982, στη σημαντικότερη στιγμή της προπονητικής του καριέρας, αντικαθιστώντας τον Αλκέτα Παναγούλια.

Το ντεμπούτο του στον «γαλανόλευκο» πάγκο πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1982 στο γήπεδο της Ριζούπολης, όταν η Ελλάδα υποδέχθηκε σε φιλική αναμέτρηση την Ανατολική Γερμανία.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι και ο τελευταίος του αγώνας ήταν και πάλι εναντίον της Ανατολικής Γερμανίας, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ δύο χρόνια αργότερα (15 Φεβρουαρίου 1984).

Συνολικά βρέθηκε στον πάγκο τις Ελλάδας σε 20 αγώνες, έχοντας απολογισμό, 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 12 ήττες, με κορυφαία στιγμή της θητείας του να είναι φυσικά η συγκεκριμένη ισοπαλία με αντίπαλο την Αγγλία.