Φως στο τούνελ

O Κώστας Χαλέμος γράφει στο ΦΩΣ για την εμφάνιση της Εθνικής στον αγώνα με τη Βοσνία (2-1)

Φως στο τούνελ

Η ανανεωμένη Εθνική νίκησε 2-1 τη Βοσνία, πέτυχε την πρώτη της νίκη μετά από επτά παιχνίδια και σκόρπισε χαμόγελα με την εμφάνισή της. Κάποιο αχνό φως φαίνεται στο βάθος του τούνελ.

O Φαν΄τ Σιπ είδε… όνειρο κι έβαλε τον Κώστα Σταφυλίδη λίμπερο… Έτσι νομίζαμε. Στην πραγματικότητα είδε τι έκανε ο Τεν Χαγκ στον Άγιαξ με τον Μπλιντ και είπε να το δοκιμάσει. Δεν ήταν κακή ιδέα. Ο γρήγορος και κοντρολαρισμένος Σταφυλίδης μια χαρά έδεσε δίπλα στον ψηλόσωμο Χατζηδιάκο

Όμως το δίδυμο θα χρειαστεί δυνατότερα τεστ για να κριθεί δεδομένου ότι η Βοσνία χωρίς τον Τζέκο δεν αποτελεί κανένα φόβητρο, παρά το γεγονός ότι έβαλε ένα γκολ από το πουθενά και σίγουρα από κακή αντίδραση της ελληνικής άμυνας, με το νέο της αστέρι, Γκόγιακ.

Ο Ολλανδός το… τερμάτισε χτες με το ροτέισον. Χρησιμοποίησε πέντε νέα πρόσωπα σε σχέση με την αρχική ενδεκάδα κόντρα στην Ιταλία (Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Παυλίδης, Γιαννούλης) και με μέσο όρο ηλικίας τα 25 χρόνια και τις 27 ημέρες παρέταξε τη νεότερη εθνική που έχουμε δει εδώ και επτά χρόνια.

Μόνο ο Φερνάντο Σάντος στο φιλικό με την Ιρλανδία που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2012 είχε παρατάξει ομάδα με μικρότερο μέσο όρο ηλικίας (24 χρόνια, 8 μήνες) από αυτόν που είχε η εθνική του Φαν΄τα Σιπ χτες το βράδυ στο αδειανό ΟΑΚΑ

Τo Φερόες – Μάλτα πιο πολλούς θεατές είχε από τον αγώνα της εθνικής με τη Βοσνία. Και ήταν όντως αποκαρδιωτικό το θέαμα με τις παντέρημες εξέδρες, μια εικόνα που δεν αξίζει στην Εθνική, όσο και αν ο κόσμος έχει απογοητευτεί από τις εμφανίσεις -και τα αποτελέσματά της- σε αυτή τη διοργάνωση.

Όσον αφορά αυτόν καθ’ αυτόν τον αγώνα η ελληνική ομάδα άφησε τον παθητικό ρόλο που είχε εναντίον της Ιταλίας και προσπάθησε να παράγει παιχνίδι. Κι ως ένα σημείο τα κατάφερε. Είχε καλή και γρήγορη ανάπτυξη αλλά τα χάλαγε στην εκτέλεση.

Με εξαίρεση το ιδανικό τελείωμα του Παυλίδη στο «σεντερφορίσιο» γκολ που σημείωσε και το αυτογκόλ του Κοβάτσεβιτς, όλες οι άλλες επιθετικές προσπάθειες πήγαν στο βρόντο ή πάνω στον τερματοφύλακα Σέχιτς. Εντάξει, μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας. Ούτε η Ρώμη χτίστηκε σε μια μέρα