Σάουθγκεϊτ: «Αφήσαμε το ποδόσφαιρό μας να μιλήσει»

Ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι αρκετά ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του έφυγαν από το γήπεδο χαμογελαστοί παρά τα όσα άκουσαν από την εξέδρα των φιλάθλων της Βουλγαρίας.

Σάουθγκεϊτ: «Αφήσαμε το ποδόσφαιρό μας να μιλήσει»

Η Αγγλία ισοπέδωσε πολύ εύκολα την ανίσχυρη Βουλγαρία με το εντυπωσιακό 6-0 στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2020, σε μια αναμέτρηση από την οποία δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν για ακόμα μια φορά ρατσιστικές επιθέσεις σε παίκτες της εθνικής Αγγλίας, όπως ο Στέρλινγκ και ο Μινγκς, όμως ύστερα από δυο προειδοποιήσεις από τα μεγάφωνα του σταδίου σταμάτησαν με το ματς να συνεχίζεται κανονικά, αφήνοντας τον προπονητή των Άγγλων, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, πολύ ευχαριστημένο κυρίως για την αντίδραση που είχαν σε αυτές τις επιθέσεις οι ποδοσφαιριστές του.

Ο Άγγλος τεχνικός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του BBC, τόνισε αρχικά: «Κανένας δεν πρέπει να βιώνει αυτό που βίωσαν οι παίκτες μας απόψε. Ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο της FIFA και δώσαμε 2 μηνύματα. Το πρώτο είναι ότι αφήσαμε το ποδόσφαιρο μας να μιλήσει, και το δεύτερο είναι ότι διακόψαμε δύο φορές το παιχνίδι.»

Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για κάποιους, αλλά βρισκόμαστε σε αυτή την απίθανη κατάσταση στην οποία δεν μπορούμε να προσφέρουμε στον καθένα αυτό που θέλει.

Αλλά δώσαμε αυτό που ήθελαν πιο πολύ οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο. Απροσδόκητα, ύστερα από αυτά που βιώσαμε, οι παίκτες μας αποχώρησαν χαμογελαστοί και αυτό είναι το σημαντικότερο για εμένα.»

Τέλος, πρόσθεσε: «Επίσης χρειάζεται να δώσω τα εύσημα και στο διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος βρισκόταν σε διαρκή συνεννόηση μαζί μας, ακούσατε τις προειδοποιήσεις κατά την πρώτη διακοπή.

Κατά την δεύτερη διακοπή, μπορούσαμε να είχαμε αποχωρήσει αλλά οι παίκτες ήταν πολύ συνεργάσιμοι και συμφώνησαν να το αποφασίσουμε στο ημίχρονο. Κανένας τους δεν ήθελε να σταματήσει, και ήταν κάθετοι σε αυτό.

Τους εξήγησα παρόλα αυτά, πως εάν γινόταν το παραμικρό στο δεύτερο ημίχρονο, θα αποχωρούσαμε δίχως συζήτηση. Είδαμε όμως πως τα πράγματα ήταν πολύ πιο ήσυχα, πράγμα που επέτρεψε στους παίκτες μας να μιλήσουν παίζοντας το ποδόσφαιρο τους.»