Φαν'τ Σιπ: «Ευκαιρία να δείξουν τα παιδιά τι αξίζουν και να μπουν στο πλάνο για το Κατάρ»

Ο Τζον Φαν'τ Σιπ δήλωσε πως το παιχνίδι με την Βοσνία (15/10, 21:45) είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δείξουν κάποιοι παίκτες τι αξίζουν και να βρεθούν στο πλάνο για την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Φαν'τ Σιπ: «Ευκαιρία να δείξουν τα παιδιά τι αξίζουν και να μπουν στο πλάνο για το Κατάρ»

Ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξουν κάποιοι ποδοσφαιριστές τι αξίζουν και να μπουν στο πλάνο για το «στόχο» που δεν είναι άλλος από το Μουντιάλ του Κατάρ, βλέπει ο Τζον Φαν'τ Σιπ το παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Euro 2020 στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Βοσνία (15/10, 21:45).

Ο Ολλανδός τεχνικός εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στο πειθαρχικό παράπτωμα του που υπέπεσε ο Γιάννης Φετφατζίδης και τόνισε πως υπάρχουν κάποιοι κανόνες τους οποίους οι ποδοσφαιριστές πρέπει να συνηθίζουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής μας στη Συνέντευξη Τύπου για το ματς με τους Βόσνιους:

Για το τι περιμένει στο αυριανό ματς: «Οι δύο ομάδες επιδιώκουν διαφορετικά πράγματα. Η Βοσνία ακόμα παίζει την πρόκρισή της μετά τη νίκη επί της Φινλανδίας. Εμείς παίζουμε με στόχο να δημιουργήσουμε κάτι νέο ξανά. Κάναμε ένα βήμα κόντρα στην Ιταλία. Δείξαμε καλά σημάδια, υπήρχε αμυντική πειθαρχία, τα παιδιά αλληλοϋποστηρίζονταν μέσα στο γήπεδο και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια ισορροπία μεταξύ άμυνας και κατοχής της μπάλας και να κοιτάξουμε να δυσκολέψουμε τη ζωή της ομάδας της Βοσνίας όσο περισσότερο γίνεται».

Για το αν θα πρέπει να περιμένουμε μια ομάδα με πρωτοβουλία κινήσεων και κατοχή μπάλας ή ένα πλάνο στο στυλ του αγώνα με την Ιταλία: «Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Αντιμετωπίσαμε την Ιταλία που ήταν πρώτη στον όμιλο και έχει προκριθεί στην τελική φάση του Euro. Παίξαμε πολύ καλά. Η ομάδα λειτούργησε καλά ανασταλτικά και είχε και ευκαιρίες να σκοράρει. Κάναμε καλή δουλειά στον αγωνιστικό χώρο και κρατάμε πράγματα από αυτό το παιχνίδι. Αύριο θέλουμε να μεταφέρουμε τα καλά σημεία που δείξαμε με την Ιταλία. Θα πω στους παίκτες μου να έχουμε περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας γιατί είναι καλοί παίκτες. Δείξαμε και στο παιχνίδι με την Ιταλία ότι υπάρχει ένας συλλογικός αμυντικός τρόπος λειτουργίας και θα επιδιώξουμε να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας στο αυριανό ματς για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για την επιλογή του Πασχαλάκη στην ενδεκάδα με την Ιταλία, για τη θέση του Μπακασέτα στο γήπεδο και αν σκέφτεται να δημιουργήσει έναν συγκεκριμένο κορμό στην Εθνική: «Ξεκινώντας με τον Πασχαλάκη, τον γνωρίζαμε από τα δύο πρώτα ματς. Έχει προσωπικότητα, δεν έπαιξε τα δύο τελευταία ματς με τον ΠΑΟΚ και θέλαμε να δούμε και τον Διούδη από τον Παναθηναϊκό. Στην προπόνηση όμως είχε απίστευτη ενέργεια, μας εξέπληξε όλους. Ο Βλαχοδήμος είχε και ένα μικρό πρόβλημα και πάντα κοιτάμε τη συνολική εικόνα. Όταν έρχονται τα παιδιά στην Εθνική δεν πρέπει να έρχονται για διακοπές, πρέπει να δίνουν το 100% στην προπόνηση. Έχω πει ότι χρησιμοποιώ τα ματς αυτά για να δω παίκτες και να οικοδομήσω μία ομάδα. Είναι ευκαιρία και για τα παιδιά να δείξουν τι μπορούν να κάνουν και ότι μπορούν να συμπεριληφθούν στην ομάδα για το πλάνο Κατάρ. Μας εξέπληξε στις προπονήσεις ο Τάσος, δεν κοιτάζω έναν ποδοσφαιριστή μόνο στον αγώνα αλλά και στις προπονήσεις. Κοιτάζω τη συνολική εικόνα που μου δίνουν τα παιδιά. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού. Θέλω να δω ποιοι θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Δεν υπάρχουν μόνο 11 ποδοσφαιριστές, υπάρχουν 25 που πρέπει να αποδείξουν ότι θέλουν να παίζουν με το εθνόσημο».

Για τα πειθαρχικά παραπτώματα: «Υπάρχουν κανόνες τους οποίους οι ποδοσφαιριστές τους συνηθίζουν. Όλα τα παιδιά γνωρίζουν τους κανόνες. Με βάση τον κανόνα πρέπει κάποιες φορές να επιβληθεί κάποια τιμωρία. Έκανε ένα λάθος ο Φετφατζίδης και του επιβλήθηκε μία τιμωρία. Κάνουμε όσα πρέπει να κάνουμε και δεν πρέπει να συμβεί ξανά ένα λάθος. Λάθη γίνονται και μαθαίνουμε όλοι από αυτά. Ο Φετφατζίδης τώρα είναι με την ομάδα και άρα ως μη γενόμενο».

Από τη μεριά του ο Τάσος Μπακασέτας τόνισε ότι διεθνείς μας πρέπει να τα δώσουν όλα για τη νίκη απέναντι στους Βόσνιους και πως πρέπει να υπάρξει στήριξη στο πλάνο του Τζον Φαν'τ Σιπ για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάσου Μπακασέτα:

Για το πως του φαίνεται η ομάδα της Βοσνίας και τι περιμένει για το αυριανό ματς: «Τα τελευταία χρόνια η Βοσνία απαρτίζεται από καλούς ποδοσφαιριστές. Αυτό που περιμένω από μας είναι να δώσουμε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις. Είναι σημαντικό το ματς. Πρέπει να μπούμε μέσα διεκδικώντας τους τρεις βαθμούς από την αρχή και ακολουθώντας το πλάνο του προπονητή μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για το πόσο βοήθησε η εμφάνιση κόντρα στην Ιταλία στον ψυχολογικό τομέα και πόσο σημαντικό είναι να αρχίζουν να πιστεύουν στις νίκες: «Ήταν πολύ σημαντική στο κομμάτι της ψυχολογίας η εμφάνιση με την Ιταλία. Μας άφησε όμως και μια πικρή γεύση γιατί τα αποτελέσματα παίζουν ρόλο. Βάσει των κλασικών ευκαιριών που είχαμε θα μπορούσαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό το ματς με τη Βοσνία. Θα κοιτάξουμε το αποτέλεσμα και να το συνδυάσουμε με μια καλή εμφάνιση. Θα κάνουμε τα πάντα από την αρχή του παιχνιδιού για να πάρουμε τη νίκη».

Για το πως βλέπουν οι παίκτες τις αλλαγές που γίνονται: «Ο προπονητής ξέρει καλύτερα από όλους και εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο του. Στο τελευταίο ματς αφομοιώσαμε τις οδηγίες του προπονητή και μας άφησε ικανοποιημένους μέχρις ένα βαθμό γιατί δεν πήραμε το αποτέλεσμα. Θα είναι ένας μακρύς δρόμος και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να ακούμε τον προπονητή και τα νέα πράγματα που θέλει να βάλει στο παιχνίδι μας, οπότε πρέπει να έχουμε υπομονή και να δείχνουμε στήριξη στα λόγια του προπονητή».