Γαλλία - Τουρκία: «Κόκκινος συναγερμός» στο Παρίσι

«Κόκκινος συναγερμός» στο Παρίσι για το παιχνίδι υψηλού κινδύνου και έντονης πολιτικής χροιάς στο Stade de France, όπου η Γαλλία θα υποδεχθεί την Τουρκία για την προκριματική φάση του EURO 2020.

Γαλλία - Τουρκία: «Κόκκινος συναγερμός» στο Παρίσι

Σε μία στιγμή έντονης διπλωματικής έντασης μεταξύ των δύο χωρών λόγω της επίθεσης των Τούρκων στην Συρία, η Γαλλία υποδέχεται την Τουρκία στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Γαλλία ζήτησε επισήμως από την Άγκυρα να σταματήσει την στρατιωτική επίθεση στα κουρδικά εδάφη, οι Τούρκοι ούτε που τους... άκουσαν, κάτι που έχει δημιουργήσει επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Κάτι που στο Παρίσι αναμένουν να μεταφερθεί από τις κερκίδες και στο αγωνιστικό χώρο του Stade de France.

Αιτία και η αναμενόμενη παρουσία περίπου 30.000 Τούρκων φιλάθλων στις εξέδρες, φτάνοντας από τη Γερμανία και το Βέλγιο, έτοιμοι, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, να αποδοκιμάσουν τον γαλλικό εθνικό ύμνο, αλλά και να επικροτήσουν πιθανή επανάληψη του στρατιωτικού χαιρετισμού των παικτών της εθνικής ομάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ