Σενόλ Γκιουνές: «Δεν θέλω να υπάρχει θάνατος, αλλά ενθαρρύνουμε τους στρατιώτες μας»

Γαλλία και Τουρκία κοντράρονται απόψε (21:45) στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2020 και ο Σενόλ Γκιουνές, προσπάθησε να κρατήσει χαμηλά τη μπάλα, με αφορμή τον πόλεμο στη βόρεια Συρία...

Σενόλ Γκιουνές: «Δεν θέλω να υπάρχει θάνατος, αλλά ενθαρρύνουμε τους στρατιώτες μας»

«Ελπίζω ότι οι οπαδοί θα είναι σε πνεύμα αδελφοσύνης. Παίζουμε εναντίον των παγκόσμιων πρωταθλητών, μπορούμε να κερδίσουμε, να χάσουμε, ή να πάρουμε την ισοπαλία, που θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα για μας", είπε αρχικά ο προπονητής της Εθνικής Τουρκίας, ο οποίος δείχνει να ανησυχεί για το κλίμα που θα συναντήσουν οι παίκτες του στη Γαλλία.

Αναπόφευκτα, η κουβέντα πήγε και στην εισβολή του τουρκικού στρατού στη Βόρεια Συρία, όπου μένεται ο πόλεμος με τους Κούρδους: "Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, ελπίζω ότι και οι δύο ομάδες θα το ευχαριστηθούν. Nα γίνει ένα παιχνίδι, που θα συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη. Θέλω να μην υπάρχει θάνατος. Δεν θέλω οι συζητήσεις αυτές να υπερισχύσουν του αγώνα. Ενθαρρύνουμε τους στρατιώτες μας, αλλά είμαι ενάντια σε κάθε είδους βία. Ολες οι χώρες πρέπει να καταδικάζουν τη βία, αλλά όλοι χρησιμοποιούν τον τρόμο, όπως θέλουν".