«Θυσιάστηκε» για τη Νορβηγία ο Ομάρ και απολαμβάνει την αποθέωση (vid)

Ο Ελαμπντελαουί είναι το πρόσωπο της ημέρας στην πατρίδα του μετά το πέναλτι που κέρδισε στο παιχνίδι με την Ισπανία. Υπόκλιση και από τους Ίβηρες στον αρχηγό του Ολυμπιακού.

«Θυσιάστηκε» για τη Νορβηγία ο Ομάρ και απολαμβάνει την αποθέωση (vid)

Η Νορβηγία κατάφερε να πάρει βαθμό στο ματς με την Ισπανία χάρη σε ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί στο φινάλε του αγώνα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του και την επόμενη μέρα του ματς απολαμβάνει την αποθέωση από τον Τύπο της πατρίδας του και όχι μόνο.

Διθυραμβικά σχόλια έχουν κατακλύσει όλες τις ιστοσελίδες της Νορβηγίας, ενώ και η ισπανική Marca υποκλίνεται στον Ομάρ. «Χάρη στον γενναίο Ομάρ πήραμε τον βαθμό», γράφουν οι Νορβηγοί για τον αρχηγό του Ολυμπιακού.

Οι Ισπανοί από την πλευρά τους στις αναλύσεις που έχουν κάνει για το ματς στέκονται στον έμπειρο δεξιό μπακ της ομάδας του Πειραιά. Τα ρεπορτάζ τους τονίζουν πως ο Ελαμπντελαουί προκάλεσε πολλά ρήγματα στην άμυνα της Ισπανίας και πως σε κανένα σημείο δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τις επελάσεις του.

Οι συμπαίκτες του τον αποθεώνουν για την αυτοθυσία του στη φάση του πέναλτι και τη σύγκρουση του με τον πορτιέρε Κέπα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού βρέθηκε στο έδαφος και ο ίδιος δηλώνει: «Χρειάστηκα μερικά δευτερόλεπτα να καταλάβω τι συμβαίνει μέχρι που είδα τον Όμπεγκααρντ να λέει «υπέροχο-υπέροχο». Θυμάμαι τα πάντα από τη φάση», είπε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Μάρτιν Όμπεγκααρντ από την πλευρά του αποθεώνει τον Ομάρ και λέει: «Θυσιάστηκε για την ομάδα. Έβαλε το κεφάλι του στη φάση και έτσι πρέπει να παίζουμε σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να τα δίνουμε όλα για τη Νορβηγία», ανέφερε ο συμπαίκτης του Ομάρ. Χωρίς δόση υπερβολής ο Ελαμπντελαουί είναι το πρόσωπο της ημέρας στην πατρίδα του και θεωρείται κάτι σαν ήρωας για τον τρόπο που πήγε στη φάση και πήρε το πέναλτι.

Δείτε ξανά πως κέρδισε το πέναλτι ο αρχηγός του Ολυμπιακού…