Ιταλία - Ελλάδα 2-0: Άντεξε 60 λεπτά... (highlights)

Η Ελλάδα ηττήθηκε από την Ιταλία με 2-0 στο "Ολίμπικο" της Ρώμης. Σκόρερ της αναμέτρησης οι Ζορζίνιο (63' πεν.) και Μπερναντέρσκι (78')

Ιταλία - Ελλάδα 2-0: Άντεξε 60 λεπτά... (highlights)

Η Εθνική αν και έδειξε πολύ θετικά στοιχεία στο Ολίμπικο, έχασε από την Ιταλία δείχνοντας ότι ακόμα δεν έχει γίνει ανταγωνιστική.

Οι Έλληνες ήθελαν ένα αποτέλεσμα που θα τους τόνωνε την αυτοπεποίθηση όμως δεν κατάφερε να κάνει μεγάλες φάσεις και από ένα αχρείαστο πέναλτι του Ανδρέα Μπουχαλάκη στο 60’ οι Ιταλοί βρήκαν το γκολ που έψαχναν δίχως φαντασία, ώστε να διευκολύνουν το έργο τους. Ο Ζορζίνιο αξιοποίησε το δώρο, ο Μπερναρντέσκι στο 78’ διπλασίασε τα τέρματα των Ιταλών και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος...

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα ρεσιτάλ άμυνας από τους Έλληνες. Οι παίκτες του Μαντσίνι προσπάθησαν να βρουν ρυθμό όμως έπεφταν πάνω στα ελληνικά «μπλόκα» συνεχώς. Η Ιταλία είχε φυσικά τον έλεγχο και την συντριπτική κατοχή (72%), αλλά δεν κατάφερε να προκαλέσει ανησυχία στην ψύχραιμη ελληνική άμυνα.

Στην επανάληψη η Ιταλία ανέβασε την πίεση όπως ήταν λογικό, όμως η μεγάλη ευκαιρία ήρθε ξανά για την ελληνική ομάδα, με την έξοχη αντεπίθεση Ζέκα, Λημνιού και το κακό τελείωμα του Κουλούρη στο 60’, παρότι ο Ντοναρούμα είχε εξουδετερωθεί. Κι ενώ ήταν τόσο απλό να γίνει το 0-1, έγινε αμέσως μετά το… 1-0, από μία πολύ άτυχη στιγμή του Ανδρέα Μπουχαλάκη που πήγε να διώξει το σουτ του Ινσίνιε, κάνοντας ασυναίσθητη κίνηση να απλώσει το χέρι του.

Η Ιταλία βρήκε και δεύτερο γκολ με δυνατό σουτ του Μπερναντέρσκι στο 78' τελειώνοντας το ματς.

Η μικρογραφία:

Ιταλία - Ελλάδα 2-0

Στάδιο: Ολίμπικο

Σκόρερς: Ζορζίνιο (63' πεν.), Μπερναντέρσκι (78')

Διαιτητής: Καράσεφ

ΙΤΑΛΙΑ (4-3-3): Ντοναρούμα – Ντ΄Αμπρόζιο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα (87’ Ζανιόλο), Βεράτι, Ζορζίνιο, Κιέζα (39’ Μπερναρντέσκι), Ινσίνιε, Ιμόμπιλε (79’ Μπελότι)

ΕΛΛΑΔΑ (4-3-1-2): Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σιόβας, Σταφυλίδης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης (75’ Γιαννούλης), Μπακασέτας (79’ Μάνταλος), Λημνιός, Κουλούρης (67’ Δώνης).