Ιταλία-Ελλάδα: Ποιος είναι ο Χατζηδιάκος που έπαιξε βασικός

Ο Παντελής Χατζηδιάκος πήρε φανέλα βασικού στο παιχνίδι της Ελλάδας με την Ιταλία κάνοντας το ντεμπούτο του με τα χρώματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ιταλία-Ελλάδα: Ποιος είναι ο Χατζηδιάκος που έπαιξε βασικός

Ο Φαν’τ Σιπ αποφάσισε να αλλάξει αρκετά πρόσωπα στην Εθνική ομάδα και να αφήσει εκτός βαριά ονόματα. Στο κέντρο της άμυνας και στο πλευρό του Δημήτρη Σιόβα στο ματς με την Ιταλία αγωνίζεται ο Παντελής Χατζηδιάκος. Αυτός είναι η μεγάλη έκπληξη του ομοσπονδιακού προπονητή και αρκετός κόσμος έχει αναρωτηθεί ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που βρίσκεται δίπλα στον στόπερ της Λεγανές.

Γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1997 στη Ρόδο από πατέρα Έλληνα και μητέρα από την Ολλανδία. Ο Χατζηδιάκος έχει και τις δύο υπηκοότητες. Το ποδόσφαιρο ήταν το πάθος του και ξεκίνησε να ασχολείται από τοπική ομάδα στη Ρόδο έχοντας ως στόχο να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό.

Αν και πέτυχε να μπει στην Ακαδημία των «πράσινων» οι γονείς του αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ολλανδία για μόνιμη εγκατάσταση, διότι η κρίση είχε χτυπήσει την Ελλάδα. Κάπως έτσι βρέθηκε στην Ακαδημία της Άλκμααρ. Το ποδόσφαιρο δεν θα το εγκατέλειπε, ενώ και οι γονείς του είχαν σκοπό να τον βοηθήσουν να ασχοληθεί με το αγαπημένο του άθλημα.

Ο Χατζηδιάκος φέτος έχει κάνει 14 συμμετοχές με την Άλκμααρ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στην πρώτη κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου έχει κάνει 55 συμμετοχές. Ατζέντης του Παντελή Χατζηδιάκου είναι ο Μίνο Ραϊόλα, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως έχει κληθεί και στην Εθνική Ελπίδων από τον Αντώνη Νικοπολίδη.