Euro 2020: Αναντικατάστατος Ομάρ στην εθνική Νορβηγίας

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί έχει παίξει από τις αρχές της περασμένης σεζόν δώδεκα σερί 90λεπτα με την εθνική Νορβηγίας. Και συνεχίζει...

Euro 2020: Αναντικατάστατος Ομάρ στην εθνική Νορβηγίας

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί είναι πανέτοιμος για το σπουδαίο παιχνίδι της Εθνικής Νορβηγίας με αντίπαλο την Ισπανία για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το βράδυ του Σαββάτου.

Για τον Ελαμπντελαουί θα είναι ένα ακόμη πολύ δυνατό παιχνίδι μέσα στο φουλ πρόγραμμα που έχει με τον Ολυμπιακό, με τα σερί ματς που ακολουθούν για το πρωτάθλημα και το Champions League. Είχε παίξει εναντίον της Ισπανίας και τον περασμένο Μάρτη. Στο Μεστάγια είχε γίνει εκείνο το ματς, ο Ομάρ τα είχε πάει πάρα πολύ καλά με αντίπαλο από την αριστερή πλευρά της ισπανικής επίθεσης τον Ασένσιο της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η ομάδα του είχε ηττηθεί με 2-1. Θα επιδιώξει να έχει την ίδια πολύ καλό απόδοση και στον αγώνα του Σαββάτου, αλλά και να τη συνδυάσει με αποτέλεσμα.

Για τον 28χρονο άσο του Ολυμπιακού θα είναι το 13ο διαδοχικό 90λεπτο με την Εθνική Νορβηγίας από το ξεκίνημα της περασμένης περιόδου! Όταν λέμε αναντικατάστατος, ο Ομάρ είναι ο ορισμός! Δεν έχει γίνει αλλαγή ούτε καν για ένα λεπτό!

Από τις 6 Σεπτεμβρίου του 2018 που είχε αγωνιστεί στο 2-0 επί της Κύπρου δίνοντας και ασίστ, έχει παίξει στη σειρά με Βουλγαρία και Σλοβενία δύο φορές και άλλη μία με την Κύπρο εκτός έδρας, στον όμιλο του Nations League. Ενώ για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς του γκρουπ. Στο 1-2 από την Ισπανία, στο 3-3 με την Σουηδία εντός, στο 2-2 με την Ρουμανία πάλι εντός, στις νίκες επί των Νήσων Φερόε και επί της Μάλτας με 2-0 και στο εκτός έδρας 1-1 με την Σουηδία τον περασμένο μήνα.

Αμέσως μετά τον αγώνα με την Ισπανία, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει ακόμη ένα πολύ δύσκολο και κρισιμότατο παιχνίδι, με την Ρουμανία στο Βουκουρέστι.

Στη φωτό ο Ομάρ είναι μαζί με τον συμπαίκτη του Χαϊτάμ Αλεσάμι της Παλέρμο, με κοινό στοιχείο ότι αμφότεροι είχαν παίξει στη νορβηγική Σκέιντ στις αρχές της καριέρας τους.