Euro 2021: Ήττα-μάθημα 5-0 της εθνικής Γυναικών από τη Γερμανία

Αρνητικό ξεκίνημα για την Εθνική στα προκριματικά του Euro 2021.

Euro 2021: Ήττα-μάθημα 5-0 της εθνικής Γυναικών από τη Γερμανία

Η Εθνική Ομάδα των Γυναικών ηττήθηκε 5-0 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στον πρώτο της αγώνα στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021 από τη Γερμανία, μία από τις υπερδυνάμεις του γυναικείου ποδοσφαίρου, Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω μόνο από τις Η.Π.Α.

Τα γκολ της Γερμανίας πέτυχαν οι Ποπ, Όμπερντορφ, Στάρκε, Μπρέμερ και Μπουχλ.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Παπακωνσταντίνου, Κυνοσίδου (73΄ Σαρρή), Γκάτσου (70΄ Παράσχου), Κακαμπούκη, Σιδηρά (83΄ Δημητρίου), Κόνγκουλη, Χατζηγιαννίδου, Μωραΐτου, Μάρκου, Χατζηνικολάου, Κοκοβιάδου.

Γερμανία: Φρομς, Όμπερντορφ, Μάροζαν, Ποπ, Ντάμπριτζ, Έλσιγκ (63΄ Γκουίν), Ντάλμαν (46΄ Στάρκε), Λέουπολτζ, Μπουχλ, Μάγκουλ, Κνάακ (59΄ Μπρέμερ).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αντώνης Πριόνας δήλωσε:

«Πήγαν όλα καλά. Μπορεί να ακουστεί παράξενο για κάποιον που δεν γνωρίζει τις καταστάσεις στο γυναικείο ποδόσφαιρο, όμως πρέπει να λάβουμε υπόψιν με ποιον παίζαμε.

Πρόκειται για τη Γερμανία, νούμερο δυο στην παγκόσμια κατάταξη, τη Γερμανία που έχει πετύχει 31 γκολ σε τέσσερις αγώνες στα προκριματικά.

Επίσης η δική μας ομάδα δεχόταν ακόμη περισσότερα γκολ από αντιπάλους αυτού του επιπέδου πριν μερικά χρόνια.

Δεν λέω ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να ανταγωνιζόμαστε ομάδες σαν τη Γερμανία, λέω όμως ότι υπάρχει βελτίωση.

«Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο με τις υπόλοιπες ομάδες του 9ου ομίλου, την Ιρλανδία, το Μαυροβούνιο και την Ουκρανία, παρόλο που βρίσκονται πιο ψηλά στην κατάταξη από μας.

Θεωρώ ότι η Γερμανία έχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και θα κερδίσει όλα τα παιχνίδια της, οπότε η δεύτερη θέση και η πρόκριση στα μπαράζ είναι ανοιχτή για τους υπόλοιπους.

Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας, όσο δύσκολο κι αν είναι».

Η βαθμολογία