Αζερμπαϊτζάν - Κροατία 1-1: Γκέλα στα γενέθλια του Μόντριτς (vid)

Η Κροατία άφησε δυο βαθμούς στο Μπακού αφού έμεινε στο 1-1 με το Αζερμπαϊτζάν και δεν κατάφερε να κάνει το αποφασιστικό πρόκρισης στους ομίλους του Euro 2020.

Αζερμπαϊτζάν - Κροατία 1-1: Γκέλα στα γενέθλια του Μόντριτς (vid)

Οι Κροάτες έμειναν στο 1-1 με το Αζερμπαϊτζάν στο Μπακού και δεν κατάφεραν να αποσπαστούν στη βαθμολογία του 5ου ομίλου από τους Ούγγρους και να κάνουν το αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Euro 2020.

Η φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν αφού άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λούκα Μόντριτς στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η συνέχεια δεν ήταν όμως ανάλογη με την Κροατία να «κάθεται» πάνω σε αυτό το σκορ και να το πληρώνει αφού ο Ταμκίν Χαλιλζάντα που είχε περάσει αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου μέρους σκόραρε μετά από εξαιρετική ενέργεια και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Κροατία τώρα είναι πρώτη με 10 βαθμούς στον 5ο όμιλο ενώ η Ουγγαρία ακολουθεί με 9 και ένα παιχνίδι λιγότερο. Το Αζερμαϊτζάν πήρε τον πρώτο του βαθμού αλλά παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις:

Αζερμπαϊτζάν: Μμπαλαγιέβ, Ε. Ναζίμ, Π. Πασάεβ (Τ Καλιλάτζε, 46), Μ Μεντβέντεν, Μ Μουσαφαζάντα, Α Κρίβοτσουκ, Γ Γκαράγεφ, Κ. Χουσεϊνοφ Ε. (Μαχμούντοβ 60), Μ. Μαντάτοφ, Σ. Ραμίλ, Ν. Ναζάροφ (Εγιούμποβ 90), Ραχίμορ Σαχριγιάρ.

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Κ. Μπάρτολετς (Τ. Μπρεκάλο 76), Ντ. Λοβρέν, Ντ. Βίντα, Μπ. Μπάρισιτς, Λ. Μόντριτς, Μ. Μπρόζονιτς, Α. Ρέμπιτς (Ο.Μισλάβ 86), Ν. Βλάσιτς, Ιβ. Πέρισιτς, Μπ. Πέτκοβιτς