Κάνερβα: «Έχουμε κατασκόπους στην Ελλάδα»

Στη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι με την Ελλάδα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Φινλανδίας Μάρτιν Κάνερβα τόνισε πως η ομάδα του περίμενε όλο το καλοκαίρι για αυτό το παιχνίδι. 

Κάνερβα: «Έχουμε κατασκόπους στην Ελλάδα»

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Πέμπτη (5/9, 21:45 OPEN TV) την Φινλανδία για τα προκριματικά του Euro 2020 και στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι ο τεχνικός των Φιλανδών Μάρτιν Κάνερβα τόνισε ότι οι παίκτες του περίμεναν από το καλοκαίρι αυτό το παιχνίδι.

Επίσης αναφέρθηκε και στον Ρόμπιν Λουντ ο οποίος θα ενισχύσει τελικά την ομάδα, αφού πήρε άδεια από τη Μινεσότα στην οποία αγωνίζεται.

Αναλυτικά ο Κάνερβα δήλωσε:

Για την κατάσταση στην ομάδα: «Η εβδομάδα ήταν γεμάτη, έχουμε μπροστά μας την τρίτη προπόνηση. Έχουμε κάποια προβλήματα αλλά πρέπει να ζήσουμε με αυτά. Όλο το καλοκαίρι περιμέναμε αυτά τα παιχνίδια με πρώτο αυτό κόντρα στην Ελλάδα».

Για τον Ρόμπιν Λουντ: «Είναι πολύ ωραίο που έχουμε μαζί μας τον Ρόμπιν Λουντ καθώς είναι ένας παίκτης που μας δίνει επιλογές και ελπίζω να μας βοηθήσει και σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή της Μινεσότα που επέτρεψε στον Λουντ να έρθει να αγωνιστεί μαζί μας ενώ είχαν σημαντικό παιχνίδι στο Λος Άντζελες».

Για την Εθνική μας: «Η Ελλάδα έχει ένα καινούριο προπονητή. Την ξέρουμε βέβαια γιατί την έχουμε αντιμετωπίσει άλλες δύο φορές. Θα δούμε αύριο τι τακτικές αλλαγές θα έχουν στο παιχνίδι τους».

Για την τακτική που θα ακολουθήσει στον αγώνα: «Ο καθένας κοιτάζει το δικό του παιχνίδι, αλλά ξέρουμε ότι ο προπονητής τους χρησιμοποιεί το 4-3-3 ή το 4-2-3-1 αλλά πάντα αυτό εξαρτάται από το υλικό της ομάδας. Έχουμε ανθρώπους που παρακολουθούν στενά την Εθνική Ελλάδος και γνωρίζουμε αρκετά για την ομάδα τους. Δεν έχουμε μιλήσει ιδιαίτερα, θα κρατήσουμε τις ιδέες που γνωρίζουμε ήδη. Οι παίκτες ξέρουν πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι και δε χρειάζεται να τους το υπενθυμίζω εγώ. Το κλίμα είναι πολύ καλό και αύριο το γεμάτο γήπεδο θα μας βοηθήσει».

Από την μεριά του ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Τίμο Σπαρβ ξεκίνησε λέγοντας:

«Η κατάσταση στην ομάδα είναι πολύ θετική και περιμένουμε πάντα τα παιχνίδια με την Εθνική. Έχουμε κάνει μια καλή αρχή και ευελπιστούμε να κάνουμε καλύτερη συνέχεια, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε.

Και συνέχισε σχετικά με την Εθνική μας ομάδα: «Γνωρίζουμε ότι έχουμε μια πολύ καλή και έξυπνη ομάδα απέναντί μας. Βεβαίως έχουν ένα καινούριο προπονητή κάτι το οποίο μπορεί να είναι λίγο αγχωτικό, αλλά εμείς θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι μας για να πάρουμε τη νίκη».