Αποσύρθηκε ο Τζον Όμπι Μικέλ από την εθνική Νιγηρίας

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα της Νιγηρίας ανακοίνωσε ο αρχηγός των «σούπερ αετών», Τζον Όμπι Μικέλ

Αποσύρθηκε ο Τζον Όμπι Μικέλ από την εθνική Νιγηρίας

Την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα της Νιγηρίας ανακοίνωσε ο Τζον Όμπι Μίκελ. Ο αρχηγός των «σούπερ αετών» οδήγησε το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα στην κατάκτηση της τρίτης θέσης στο εφετινό Κύπελλο Εθνών Αφρικής, με τη νίκη (1-0) επί της Τυνησίας στον «μικρό τελικό» της διοργάνωσης, και σε μήνυμά του παραδέχτηκε πως αυτή ήταν και η τελευταία του εμφάνιση με το εθνόσημο.

«H Αίγυπτος είναι η χώρα που άρχισα και ολοκλήρωσα την καριέρα μου στην εθνική. Το 2006 έπαιξα το πρώτο επίσημο παιχνίδι με τη χώρα μου. Το Κόπα Άφρικα του 2019 σηματοδότησε το τελευταίο μου τουρνουά με τους Super Eagles. Η καριέρα μου στην εθνική άρχισε το 2003 με τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο U17 και είμαι ευγνώμων στην ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω τις ικανότητές μου και με παρουσίασε στη διεθνή σκηνή», έγραψε αρχικά ο παίκτης στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην συνέχεια, τόνισε: «Στην ηλικία των 32 ετών, ήρθε η στιγμή να αποσυρθώ από την εθνική ομάδα και να αφήσω τους νεότερους, οι οποίοι έκαναν εξαιρετική δουλειά στο Κόπα Άφρικα, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, να πάρουν την σκυτάλη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Νιγηριανούς για την εμπιστοσύνη, την στήριξη και την αγάπη που έδειξαν προς το πρόσωπό μου τα τελευταία 15 χρόνια».

Ο Τζον Όμπι Μικέλ, που αυτό το καλοκαίρι μετακόμισε στην Τουρκία βάζοντας την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Τραμπζονσπόρ, μέτρησε συνολικά 88 εμφανίσεις με την εθνική Νιγηρίας και πέτυχε έξι γκολ.

Αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και του 2018, καθώς και σε πέντε Κόπα Άφρικα, κατακτώντας, μάλιστα, το τρόπαιο το 2013, ενώ το 2016 πήρε και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Βραζιλία.