Αμφίβολη η παραμονή Ζέεντορφ στο Καμερούν

Ο αποκλεισμός του Καμερούν από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής έδωσε «τροφή» στις φήμες περί απόλυσης του Κλάρενς Ζέεντορφ από την τεχνική ηγεσία

Αμφίβολη η παραμονή Ζέεντορφ στο Καμερούν

Ολοένα και πιο κοντά στην… πόρτα της εξόδου από την εθνική ομάδα του Καμερούν φαίνεται πως βρίσκεται ο Κλάρενς Ζέεντορφ.

Τα «αδάμαστα λιοντάρια» αποκλείστηκαν στην φάση των «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με την ήττα (3-2) από την Νιγηρία, με τον ομοσπονδιακό προπονητή να δέχεται σκληρή κριτική για την... σύντομη πορεία του συγκροτήματος στην διοργάνωση.

Για το μέλλον του Ολλανδού στον πάγκο της εθνικής ομάδας έκανε δηλώσεις ο υπουργός αθλητισμού του Καμερούν, Ναρκίς Μουέλ Κομπί, και πέραν του ότι χαρακτήρισε «ακατάλληλο» τον Ζέεντορφ για τον πάγκο, παράλληλα ζήτησε και από τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας την άμεση αποπομπή του.

«Μου φαίνεται προβληματικό να μείνει. Δεν πιστεύω ότι με βάση τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί θα βρούμε απάντηση στην προοπτική ανανέωσης του. Ο αποκλεισμός μας από τους «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής επιβεβαίωσε την ανικανότητα του να δημιουργήσει ομάδα με χαρακτήρα νικητή. Η εθνική μας ομάδα έπαιξε ανεπαρκές, μονότονο και προβλέψιμο ποδόσφαιρο. Δεν υπήρχε αληθινός ηγέτης», σημείωσε αρχικά ο Κομπί.

Στην συνέχεια, είπε κλείνοντας: «Ο Ζέεντορφ έδειξε τεράστια δυσκολία να διαχειριστεί καταστάσεις και να επιβάλλει αρχές και πειθαρχία. Είναι ακατάλληλος για αυτή τη δουλειά».