Copa Africa 2019: Στον τελικό η Σενεγάλη του Σισέ, 1-0 την Τυνησία (vid)

Η Σενεγάλη του Παπέ Αμπού Σισέ νίκησε 1-0 στην παράταση την Τυνησία του Γιασίν Μεριά στο Κάιρο και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής

Copa Africa 2019: Στον τελικό η Σενεγάλη του Σισέ, 1-0 την Τυνησία (vid)

Η Σενεγάλη ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στη μάχη με την Τυνησία για την πρόκριση στον εφετινό τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Το πανόραμα του Copa Africa 2019: Τα ζευγάρια των νοκ άουτ αναμετρήσεων

Τα «λιοντάρια της Ταράνγκα» νίκησαν την αντίπαλό τους με 1-0 στην παράταση χάρη σε αυτογκόλ του Μπρον στο 101’ και για δεύτερη φορά στην ιστορία τους πήραν το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την τελευταία φάση του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσουν πλέον το νικητή του ετέρου ημιτελικού ανάμεσα στην Αλγερία και την Νιγηρία.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι στο Κάιρο ήταν κι ένας… ερυθρόλευκος «εμφύλιος», αφού στην αποστολή της Σενεγάλης ήταν ο Παπέ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού και στην Τυνησία ο Γιασίν Μεριά. Ο πρώτος παρέμεινε τελικά στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του, ενώ ο Μεριά ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες κολλημένες στο 0-0. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 81’ η Σενεγάλη κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σαρ από τον Μπρον, αλλά ο Σαϊβέ που ανέλαβε την εκτέλεση είδε τον τερματοφύλακα Χασέν να πέφτει σωστά στην γωνία του και να αποσοβεί τον κίνδυνο για την εστία του.

Τα δύο συγκροτήματα οδηγήθηκαν τελικά στην παράταση και στο 101’ του επιπλέον χρόνου η Σενεγάλη έφτασε στο 1-0 με το αυτογκόλ του Μπρον. Στα εναπομείναντα η Τυνησία προσπάθησε να «απαντήσει», αλλά είδε τις επιθετικές της προσπάθειες να μην «καρποφορούν». Μάλιστα, στο 115’ ο διαιτητής καταλόγισε αρχικά πέναλτι υπέρ της Τυνησίας για χέρι του Γκεγέ, αλλά αφού συμβουλεύτηκε το βίντεο-ριπλέι (VAR) πήρε πίσω την απόφασή του.

Το 1-0 παρέμεινε ως το φινάλε και η Σενεγάλη για δεύτερη φορά στην ιστορία της πέρασε στον μεγάλο τελικό του Copa Africa. Η προηγούμενη ήταν το 2002, όταν ηττήθηκε με 3-2 από το Καμερούν στην «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι έπειτα από το «λευκό» 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Γκομίς, Γκασαμά (110’ Βαγκέ), Κουγιατέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Γκεγέ, Σαϊβέ, Εντιαγέ (81’ Σανέ), Ντιατά (68’ Σαρ), Νιάνγκ (63’ Ντιάν), Μανέ.

ΤΥΝΗΣΙΑ: Χασέν, Ντραγκέρ, Μπρον, Μεριά, Χανταντί, Σασί (106’ Μπαντρί), Σκιρί, Μπεν Μοχάμεντ (82’ Σαλαλί), Κενισί (117’ Σαουάτ), Μσακνί (46’ Σλιτί), Καζρί.

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

17/7 (Στάδιο «Αλ Σαλάμ»): Νιγηρία-Τυνησία

ΤΕΛΙΚΟΣ
19/7 (Διεθνές Στάδιο Καΐρου): Αλγερία-Σενεγάλη

Δείτε τα στιγμιότυπα και το γκολ από το παιχνίδι των δύο ομάδων στο Κάιρο: