Στα ημιτελικά του Copa Africa η Σενεγάλη - Δίχως Σισέ 1-0 το Μπενίν

Τα «λιοντάρια της Τεράνγκα» νίκησαν 1-0 το Μπενίν στο Κάιρο και εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στην 4άδα του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής

Στα ημιτελικά του Copa Africa η Σενεγάλη - Δίχως Σισέ 1-0 το Μπενίν

Την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής για πέμπτη φορά στην ιστορία της πανηγύρισε η Σενεγάλη.

Τα «λιοντάρια της Τεράνγκα» επιβλήθηκαν 1-0 του Μπενίν στο Κάιρο στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα προημιτελικά του θεσμού και θα αντιμετωπίσουν πλέον στην επόμενη φάση τον νικητή του ζευγαριού Μαδαγασκάρη – Τυνησία.

Το «χρυσό» γκολ που έστειλε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας στην 4άδα της διοργάνωσης πέτυχε στο 70’ ο μέσος της Έβερτον, Ιντρίσα Γκουέιγ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Παπέ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού παρέμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του.

Το Μπενίν με την σειρά του είχε ευκαιρίες για να φτάσει στο γκολ αλλά δεν τις αξιοποίησε, ενώ στο 82’ έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ολιβιέ Βερντόν με απευθείας κόκκινη για αντιαθλητικό μαρκάρισμα. Ο Μοϊσέ Αντιλέχου του Λεβαδειακού ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που η Σενεγάλη έφτασε ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής ήταν το 2006 πάλι στα γήπεδα της Αιγύπτου και μετράει μόλις μία συμμετοχή σε τελικό του θεσμού: το 2002 όταν ηττήθηκε από το Καμερούν.