Copa America 2019: Το πήρε η Βραζιλία, 3-1 το Περού στον τελικό!

Το ένατο Copa America στην ιστορία της πανηγυρίζει η Βραζιλία, η οποία νίκησε 3-1 το Περού, στον τελικό της διοργάνωσης, που έγινε στο Μαρακανά του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Copa America 2019: Το πήρε η Βραζιλία, 3-1 το Περού στον τελικό!

Στο 15' η Βραζιλία πήρε κεφάλι στο σκορ, έπειτα από εντυπωσιακή ενέργεια του Ζεσούς και ασίστ στον Έβερτον, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκαλέσε.

Δείτε τα γκολ του τελικού Βραζιλία - Περού 3-1

Οι Περουβιανοί έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 41ο λεπτό, όταν ο Χιλιανός διαιτητής συμβουλεύτηκε και το VAR για να καταλογίσει πέναλτι σε χέρι του Τιάγκο Σίλβα. Ο "γερόλυκος" Γκερέρο δεν αστόχησε και έκανε το 1-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε ο Άλισον Μπέκερ στο φετινό Copa America!

Πριν όμως, οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, η Σελεσάο πήρε ξανά το προβάδισμα στο σκορ, με τον δημιουργό του πρώτου γκολ, Ζεσούς, να χρίζεται σκόρερ με άψογο πλασέ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στην επανάληψη, η Βραζιλία έψαξε το τρίτο γκολ για να "κλειδώσει" τη νίκη, αλλά στο 70' άλλαξαν οι ισορροπίες, καθώς ο πρωταγωνιστής του αγώνα, Γκάμπριελ Ζεσούς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για ισάριθμα σκληρά φάουλ (το πρώτο στο 30'). Ο 22χρονος έφυγε κλαίγοντας για τα αποδυτήρια και ο Τίτε αναπροσάρμοσε τα πλάνα του, περνώντας στο παιχνίδι τους Ρισάρλισον και Μιλιτάο.

Στο 74' "κεραυνός" του Φλόρες, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Άλισον Μπέκερ και κόντρα στη ροή του αγώνα η Βραζιλία κέρδισε (αυστηρό) πέναλτι σε σπρώξιμο του Ζαμπράνο πάνω στον Έβερτον (89'). Ο Ρισάρλισον έκανε το 3-1 και έβαλε τέλος στα όνειρα του Περού, το οποίο δέχθηκε συνολικά 8 γκολ από τη Βραζιλία στο φετινό Copa America.

Πέντε Copa America έχει διοργανώσει η Βραζιλία και τα έχει κατακτήσει όλα!

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Σάντρο, Σίλβα, Μαρκίνιος, Ντάνι Άλβες, Κασεμίρο, Αρτούρ, Ζεσούς, Κουτίνιο (76' Μιλιτάο), Έβερτον (90' Άλαν), Φιρμίνο (75' Ρισάρλισον).

Περού (Γκαρέτσα): Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Ζαμπράνο, Αμπράμ, Τραούκο, Τάπια (82' Γκονζάλες), Γιοτούν (78' Ρουϊντίας), Καρίγιο (86' Κόλο), Κουέβα, Φλόρες, Γκερέρο.