Copa America 2019: Το Περού απέκλεισε στα πέναλτι την Ουρουγουάη (vid)

Μετά από το ισόπαλο 0-0 το Περού επικράτησε της Ουρουγουάης στη διαδικασία των πέναλτι με 5-4 και πέρασε στα ημιτελικά του Copa America. 

Copa America 2019: Το Περού απέκλεισε στα πέναλτι την Ουρουγουάη (vid)

Στα ημιτελικά του Copa America βρίσκεται το Περού που νίκησε στη διαδικασία των πέναλτι την Ουρουγουάη μετά από το ισόπαλο 0-0. Οι νικητές μπορεί να μην ήταν το φαβορί αλλά κατάφεραν να εμφανιστούν πιο ψύχραιμοι από τους Ουρουγουανούς στη «ρώσικη ρουλέτα».

Το πανόραμα του Copa America: Τα ζευγάρια των νοκ άουτ αγώνων

Η Ουρουγουάη ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση αλλά δεν βρήκε τρόπο να «ξεκλειδώσει» την πολυπρόσωπη άμυνα του Περού που προσπαθούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Η πρώτη επίσκεψη της «σελέστε» στα αντίπαλα καρέ ήρθε στο 24', με τον Σουάρες να κάνει το πλασέ και τον Γκαλέσε να κρατά το μηδέν. Οι Περουβιανοί έκλειναν τους χώρους στα μετόπισθεν και με μπροστάρη τον Γκερέρο έτρεχαν, με την πρώτη ευκαιρία στο ανοιχτό γήπεδο.

Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο η Ουρουγουάη άνοιξε το σκορ αλλά ο Ντε Αρασκαέτα ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο με τη «σελέστε» να πιέζει για ένα γκολ. Στο 59' ο Καβάνι έστειλε προς στιγμήν τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής με τη βοήθεια του VAR δεν το μέτρησε υποδεικνύοντας οφσάιντ.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Ουρουγουανούς, ήρθε και τρίτο ακυρωθέν γκολ, αυτή τη φορά με δράστη τον Σουάρες που με τη σειρά του ήταν εκτεθειμένος. Με τα λεπτά να περνούν βασανιστικά και για τις δύο ομάδες, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Το χαμένο πέναλτι του Λουίς Σουάρες έκρινε το αποτέλεσμα καθώς το Περού δεν λάθεψε από τα έντεκα βήματα παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τους «4» εκεί όπου περιμένει ήδη η Χιλή.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Χιοβάνι Γκονσάλες, Χιμένες, Γκοδίν, Κάσερες, Νάντες (Τορέιρα 57'), Μπεντανκούρ, Φέντε Βαλβέρδε, Ντε Αρασκαέτα, Σουάρες, Καβάνι.

ΠΕΡΟΥ: Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Άμπραμ, Σαμπράνο, Τραούκο, Γιοτούν, Ταπία, Καρίγιο (Γκονσάλες 75'), Κουέβα (Κουίντα 85), Φλόρες, Γκερέρο