Copa America 2019: Βραζιλία - Παραγουάη 0-0 (4-3), στα πέναλτι πανηγύρισε η «σελεσάο» (vid)

Με δέκα έπαιζε από το 58' η Παραγουάη - Πρόκριση για τη «σελεσάο» με VAR, ευκαιρίες και τον Φιρμίνιο να προκαλεί προς στιγμήν... εμφράγματα

Copa America 2019: Βραζιλία - Παραγουάη 0-0 (4-3), στα πέναλτι πανηγύρισε η «σελεσάο» (vid)

Copa America 2019 και μια Βραζιλία που βρέθηκε από την κόλαση στον παράδεισο. Τελικά χαμογέλασε απέναντι στην Παραγουάη της οποίας επικράτησε 4-3 στα πέναλτι μετά το 0-0 στον κανονικό αγώνα.

«Χλιαροί» οι Βραζιλιάνοι στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες στο δεύτερο. Απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα στο 58' όταν ο Φαμπιάν Μπαλμπουενά είδε την κόκκινη κάρτα διότι ανέτρεψε τον Φιρμίνιο. Εντός περιοχής έδειξε αρχικά ο διαιτητής που υπέδειξε το πέναλτι, εκτός είπε το VAR και ορθώς δεν υπήρξε ποτέ πέναλτι.

Ο χρόνος περνούσε, η Βραζιλία πίεζε αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Ο Γουίλαν στο 90' έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και το ματς στα πέναλτι.

Ο Αλισον απέκρουσε το το πρώτο σουτ του Γκόμες, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο αστόχησε και έστειλε τους Βραζιλιάνους -ευτυχώς γι' αυτούς προς στιγμήν- στην... κόλαση για να τους στείλουν τελικά στον παράδεισο ο Ντερλίς Γκονσάλες που έστειλε την μπάλα άουτ και ο Γκαμπριέλ Ζεσούς που σκόραρε και σφράγισε την πρόκριση.

Τα πέναλτι

Γκόμες (Παραγουάη): Απόκρουση Αλισον, 0-0

Γουίλιαν (Βραζιλία): Γκολ, 0-1

Αλμιρόν (Παραγουάη): Γκολ, 1-1

Μαρκίνιος (Βραζιλία): Γκολ, 1-2

Βαλντές (Παραγουάη): Γκολ, 2-2

Κοουτίνιο (Βραζιλία): Γκολ, 2-3

Ρόχας (Παραγουάη): Γκολ, 3-3

Φιρμίνο (Βραζιλία): Αουτ, 3-3

Γκονσάλες (Παραγουάη): Αουτ, 3-3

Γκαμπριέλ Ζεσούς (Βραζιλία): Γκολ, 3-4

Οι καλύτερες φάσεις τα πέναλτι:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Αλισον, Ντάνι Αλβες (84’ Λούκας Πακετά), Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Φιλίπε Λουίς (46’ Αλεξ Σάντρο), Αρτούρ, Αλαν (71’ Γουίλιαν), Γκαμπριέλ Ζεσούς, Κοουτίνιο, Εβέρτον, Φιρμίνο.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Φερνάντες, Πίρις, Μπαλμπουένα, Γκόμες, Αλόνσο, Πέρες (74’ Ρόχας), Σάντσες (78’ Εσκομπάρ), Ορτίς, Αρσαμέντι (61’ Βαλντές), Αλμιρόν, Γκονσάλες.