Copa America 2019: Πρόκριση για Βραζιλία και Βενεζουέλα

Πάρτι έκανε η Σελεσάο κόντρα στο Περού πέρασε ως δεύτερη η Βενεζουέλα που νίκησε τη Βολιβία.

Copa America 2019: Πρόκριση για Βραζιλία και Βενεζουέλα

Ποδοσφαιρικό ρεσιτάλ έδωσε η Βραζιλία με αντίπαλο το Περού. Η Σελεσάο διέλυσε τους Περουβιανούς με σκορ 5-0 και πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση του Κόπα Αμέρικα.

Η Βραζιλία είχε κέφια και δεν έδειξε κανένα έλεος κόντρα στο Περού που δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να αντισταθεί στις άγριες διαθέσεις της. Ο Κασεμίρο έκανε το 1-0 στο 12’ και ο Φιρμίνο στο 19’ έκανε το 2-0. Στο 32’ ο Έβερτον έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Στην επανάληψη ο Ντάνι Άλβες έκανε το 4-0 στο 53’ και στο 90’ ο Γουίλιαν πέτυχε και πέμπτο γκολ, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζεσούς έχασε πέναλτι.

Στο άλλο ματς του πρώτου ομίλου η Βενεζουέλα νίκησε 3-1 τη Βολιβία και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση ως δεύτερη. Ο Ντάρβιν Ματσίς στο 2’ άνοιξε το σκορ για τη Βενεζουέλα και ο ίδιος παίκτης στο 55’ έκανε το 2-0. Η Βολιβία μείωσε στο 82’ με τον Λιονέλ Χουστινιάνο και στο 86’ ο Μαρτίνες διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για τη Βενεζουέλα.

Κάπως έτσι από το πρώτο γκρουπ η Βραζιλία περνάει ως πρώτη με επτά βαθμούς και η Βενεζουέλα ως δεύτερη με τέσσερις. Το Περού τερμάτισε τρίτο με τέσσερις βαθμούς και χωρίς βαθμό έμεινε η Βολιβία.