Copa America 2019: Εκουαδόρ - Χιλή 1-2 και οκτάδα για την «Ρόχα» (vid)

Με κορυφαίο τον Αλέξις Σάντσες η πρόκριση για τους νικητές.

Copa America 2019: Εκουαδόρ - Χιλή 1-2 και οκτάδα για την «Ρόχα» (vid)

Η Χιλή είναι η δεύτερη ομάδα -η πρώτη ήταν η Κολομβία- που προκρίνεται στην Προημιτελική φάση του Copa America 2019. Επικράτησε 2-1 του Εκουαδόρ (Ισημερινός) και με δύο νίκες εξασφάλισε την παρουσία της στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Μετά το 4-0 επί της Ιαπωνίας στην πρεμιέρα, η «Ρόχα» πήρε μια ακόμα νίκη. Άνοιξε το σκορ με τον Χοσέ Πέδρο Φουενσαλίδα μόλις στο 8ο λεπτό. Δέχτηκε σχετικά γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης από τον Ένερ Βαλένσια, ο οποίος «χτύπησε» από το σημείο του πέναλτι (ανατροπή από τον τερματοφύλακα Γκαμπριέλ Αριας του Τζέγκσον Μέντες).

Στο 51', ο Αλέξις Σάντσες έστειλε την ομάδα του στην επόμενη φάση με δυνατό σουτ.

Στο 89' αποβλήθηκε για τον Ισημερινό ο Γκαμπριέλ Αχιλιέρ.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Ντομίνγκες, Βελάσκο, Αχιλιέρ, Αρμπολέντα, Ραμίρες, Αρμπολέδα, Μένα (82' Πρεσιάντο), Ορτεχουέλασ, Μέντεζ (60' Βαλένσια), Ιμπάρα (69' Γκαρσές), Βαλένσια.
ΧΙΛΗ: Αρίας, Μποσεζούρ, Μαριπάν, Μεντέλ, Ίσλα, Βιντάλ (90' Χάρα), Πουλγάρ, Αράνγκις, Σάντες, Βάργκας Ρόχας (86' ΕΡνάντες), Φουενσαλίδα (70' Ντίας).

Πλέον η Χιλή είναι στην επόμενη φάση ενώ Ιαπωνία και Εκουαδόρ ελπίζουν ότι με νίκη την προσεχή Τρίτη στο μεταξύ τους ματς μπορεί και να εξασφαλίσουν το εισιτήριο ως μια από τις δύο καλύτερες τρίτες.