Copa America 2019: Την... πάτησε με VAR η Βραζιλία, εύκολα το Περού (vid)

Οι διοργανωτές πέτυχαν δύο γκολ αλλά έμειναν στο 0-0 με την Βενεζουέλα, ενώ το Περού κέρδισε 3-1 την Βολιβία 

Copa America 2019: Την... πάτησε με VAR η Βραζιλία, εύκολα το Περού (vid)

Βραζιλία και Περού βρίσκονται μια ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Copa America παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές έμειναν στο 0-0 κόντρα στη Βολιβία. Αντίθετα το Περού δεν είχε προβλήματα απέναντι στη Βολιβία την οποία νίκησε 3-1.

Η Βραζιλία άφησε δύο θεωρητικά εύκολους βαθμούς καθώς έχασε σωρεία ευκαιριών απέναντι στη Βενεζουέλα. Οι Βραζιλιάνοι πέτυχαν δύο γκολ αλλά δεν πανηγύρισαν κανένα. Το πρώτο με τον Ζέσους (60’) το δεύτερο με τον Κουτίνιο (87’), αλλά τα γκολ ακυρώθηκαν. Το πρώτο, ορθώς για οφσάιντ.

Στο δεύτερο ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και ακύρωσε το γκολ για χέρι Βραζιλιάνου παίκτη πριν σκοράρει ο Κουτίνιο, κάτι που δεν φάνηκε ξεκάθαρα από το βίντεο.

Βραζιλία: Αλισον, Φελίπε Λουίς, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Ντάνι Αλβες, Κασεμίρο (57’ Φερναντίνιο), Αρτούρ, Νέρες (72’ Εβερτον), Κουτίνιο, Ριτσάρλισον (46’ Ζέσους), Φιρμίνιο.

Βενεζουέλα: Φαρίνεζ, Χερνάντες, Οσόριο, Βιλανουέβα, Ροζάλες, Μορένο, Μουρίγιο, Χερέρα (66’ Σοτέλδο), Ρινκόν, Ματσίς (76’ Φιγκέρα), Ρόντον (85’ Μαρτίνες).

Διαφορά... επιπέδου

Στο πρώτο χρονικό ματς, το Περού νίκησε με 3-1 την Βολιβία και περίμενε νίκη της Βραζιλίας επί της Βενεζουέλας για να πανηγυρίσει πρόκριση κάτι που τελικά δεν έγινε.

Το Περού βρέθηκε πίσω στο σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μορένο στο 28’, μετά και την συμβολή του VAR που χρειάστηκε ο διαιτητής.

Το Περού βρήκε την ισοφάριση στο 45’ με πλασέ του Γκερέρο και στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τη νίκη. Ο Τζέφερσον Φαρφάν στο 55’ έκανε το 2-1 και μετά από ένα σερί χαμένων ευκαιριών, οι Περουβιανοί τελείωσαν το ματς στο 92’ με όμορφη ενέργεια και πλασέ του Φλόρες.

Βολιβία: Λάμπε, Ιμπάνιες, Χακίν, Χουσίνο, Μπεγιαράνο, Σααβέρδα (73’ Βάκα), Τζουστινιάνο, Σαουσίδο (71’ Φερνάντες), Τσουμακέρο, Κάστρο (80’ Αλβάρες), Μορένο.

Περού: Γκαγιέσε, Αντβίκουλα, Ζαμπράνο (85’ Αραούχο), Αμπραμ, Τραούκο, Τάπια, Γιοτούν, Πόλο, Φαρφάν, Κουέβα (79’ Φλόρες), Γκερέρο (90’ Γκονζάλες).


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βραζιλία 4 3-0

Περού 4 3-1

Βενεζουέλα 2 0-0

Βολιβία 0 1-6


3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

22/6 Βολιβία-Βενεζουέλα (22:00)

22/6 Περού-Βραζιλία (22:00)